måndag 15 mars 2021

Guds frälsningsplan 46, Människan har blivit som Gud och då kan Gud vila sig

 

Guds frälsningsplan 46,
Människan har blivit som Gud och då kan Gud vila sig

Guds utveckling av människorna är slut, nu är allt framme. När den 6:e dagen är avslutad, det 6:e årtusendet är klart, har vi kommit dit Gud ville ha oss och Gud kan vila sig för han är klar.
 
1 Mos 2:2 <Trad:> Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud var färdig i den 7:e perioden med sitt verk, som han hade gjort och han har omvänt dem [du må komma till ro] på den 7:e dagen, som ett resultat av sitt arbete, som han gjort.
 
Vad betyder det här. Alltså att Gud vilar sig. Kommer inte Gud att finnas mera. Jo det är klart han finns kvar. Men vi människor har nått Guds mål.
 
Och hur det kommer att bli kan vi se om vi läser Upp 20:4 där vi hittar Bibelns beskrivning av 1000 års riket.
 
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
Här kan vi läsa att det är de som stått upp för Jesus under den tid som föregått 1000 års riket. Det är de som kommer att regera, De kommer att sitta på troner tillsammans med Jesus. Återigen ser vi Jesus och församlingen. Jesus och de troende, de som tagit emot honom, de som har honom inom sig, som är en del av Jesus.
 
Det är de som ska regera, och det blir en Jesus regim.  Det är därför som Gud kan ta det lugnt, för nu regeras det som han vill.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar