fredag 26 mars 2021

Guds frälsningsplan 57, Runt Jesus är det glädje

 

Guds frälsningsplan 57,
Runt Jesus är det glädje 
 

Det är det som är betydelsen av Edens lustgård. Det är glädjen i Jesus som finns i den.
 
Glädjen i Jesus är fantastisk. Den är som en lustgård med goda frukter, som man får äta av och som ger behaglig skugga och liv som fungerar.
 
1 mos 2:8 <Trad:> Och Guds Jashve planterade en trädgård österut i Eden, och han satte dit människan [Adam] som han format.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son planterade glädjen i församlingens hägn [inhägnad, trädgård] och han kallade Adams [människans, den blodrödes] namn, det som formar [är konceptet].
| <Alt2:> Och Jesus [Jashve] Guds son satte dit forntidens smärta och Adam [människan] kallades den ödelagda som formar.
 
I Jesus finns den glädje som vi har i församlingen. Han är vår frälsare som gett oss frid. Som gett oss kontakt med Gud, för han är Gud. Och allt det här åskådliggör Gud genom att likna det vid en lustgård. Edens lustgård.
 
Och där finns allt man behöver, När Adam och Eva levde i lustgården var det inget som fattades. Där finns allt de behövde.
 
Och det är i den lustgården livets träd står, med livets frukt. Och vi kan läsa i den första församlingen, den i Efesus.
 
Upp 2:7. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna. Den som segrar, till honom skall jag ge att äta från livets träd, som är i min Guds paradis.
 
Och så här är det för alla som lever i Jesus, de får äta av livets träd i lustgården.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar