måndag 1 mars 2021

Guds frälsningsplan 32, Gud upprättar Israel igen

 

Guds frälsningsplan 32,
Gud upprättar Israel igen
 

En intressant tolkning av den här delen av profetian är att det gäller Israel. Marken är ju som vi sagt tidigare en bild av Israels land och folk. Och det är alltså det vi ser här, Israels upprättande. Och det kan vi också läsa i andra profetior i Bibeln, att Gud lovar att till slut upprätta Israel igen. Och här ser vi det alltså i Bibelns första kapitel, och att det ska ske just i vårt år 1000:ende.
 
Och som vi vet så har Gud redan gjort det, han har upprättat Israel och de blev Nation 1948. Och Fick hela sitt land 1967. Men fortfarande finns alltså en bit kvar innan Israel har kommit dit Gud vill ha dem, och det kommer Gud också att ordna.
 
1 Mos 1:24 <Trad:> Och Gud sade: Djur skall komma fram på marken, djur som andas, efter sina arter, och boskapsdjur och landdjur [kräldjur] och det levande på marken, efter sina arter, och det blev så.
| <Alt:> Och Gud sade: Liv skall komma ut på den fasta grunden, levande ande till vars och ens del, i överflöd och myllrande och vi skall göra liv på den fasta grunden, till vars och ens del, och det blev så.
1 Mos 1:25 <Trad:> Och Gud gjorde markens djur efter sina arter och boskapsdjuren efter sina arter och landdjuren [kräldjuren] efter sina arter, och Gud såg att det var gott.
| <Alt:> Och Gud gjorde den fasta grundens liv på sitt eget sätt, och det som är i överflöd på sitt eget sätt, och det sprudlande livet på sitt eget sätt, och Gud uppenbarade sig och därför blev det bra. 
 
Och hur det här ska gå till kan vi läsa mera om i Hes 37
 
Hes 37:1. Jesu [Jashves] hand var över mig och i ande förde han mig och satte ner mig mitt i dalen och den var full med ben.
Hes 37:2. Och han förde mig runt omkring och se de var väldigt många på marken i dalen och se de var mycket torra.
Hes 37:3. Och han sade till mig: Människoson [Adams barn], du skall återuppliva dessa ben [styrkor, krafter]. Och jag sade: Herren Jesus [Jashve] du vet hur [har kunskapen].
Hes 37:4. Och han sade till mig: Profetera över dessa ben och säg till de torra benen, hör Jesu [Jashves] ord.
Hes 37:5. Så säger Herren Jesus [Jashve] till dessa ben [styrkor, krafter]: Se jag för fram ande in i dem och ni blir åter levande [skall leva].
Hes 37:6. Och jag sätter senor på er och jag tar fram kött på [evangelium över] er och jag skall täcka er med hud och jag lägger ande i er, och ni lever, ty jag är Jesus [Jashve].
Hes 37:7. Och jag profeterade som han befallt mig och när jag låtit profetera blev det ljud [skrik, gråt], och se en skakning [larm] och benen närmade sig varandra, ben till ben.
Hes 37:8. Och jag såg och se det kom senor [berättelser] och kött på [evangelium över] dem och hud [uppvaknande] kom upp och täckte över dem ovanpå, men ande fanns inte i dem.
Hes 37:9. Och han sade till mig: Profetera till anden, profetera människoson [Adams barn] och säg till anden, så säger Herren Jesus [Jashve], kom ande och blås från de fyra vindarna på dessa döda och de blir levande.
Hes 37:10. Och jag lät profetera såsom det befallts mig och ande kom i dem och de blev levande och de stod på sina ben, en krigshär, en mycket stor kraft.
Hes 37:11. Och han sade till mig: Människoson [Adams barn], dessa ben de är alla Israels folk [hus], se de säger: Våra ben är förtorkade och vårt hopp är förstört han har uteslutit [stoppat, förstört] oss.
Hes 37:12. Så profetera och säg till dem: Så säger Herren Jesus [Jashve], se jag öppnar det ställe där jag begravt er och låter er komma upp från det ställe där ni, mitt folk, begravts av mig, och jag skall låta er komma till Israels land.
Hes 37:13. Och ni skall veta [känna] att jag är Jesus [Jashve], i det jag öppnar det ställe där jag begravde er och i det jag låter samla er från det ställe där jag begravde er, mitt folk.
Hes 37:14. Och jag lägger min ande i er, och ni lever, och jag skall låta er vila i ert land, och ni vet [känner] att jag, Jesus [Jashve], har talat och har handlat [har gjort], säger Jesus [Jashve].
 
Här har vi alltså en mera exakt beskrivning av hur det ska gå till, när Israel får sitt land. Och det är det vi ser idag. Idag har alltså Israel fått sitt land och Gud samlar dem. Och han kommer att fylla dem med Ande och Upprätta Israel till det land som han vill ha med sitt folk Israels barn.
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar