måndag 22 mars 2021

 

Guds frälsningsplan 53,
Före Guds Välsignelse och Ande fanns inget Andligt liv
 

Vi ser här att allt var torrt, Det fanns inget Andligt liv. Och så var det fram till dess Gud började verka på mänskligheten.
 
Det var hans välsignelse och hans Andes verkan som satte fart på det Andliga livet. 
Det var det som var vattnet som startade livet. Och det hände på marken. Den del av skapelsen där Guds församling, allts Israel var verksamt.
 
1 mos 2:5 <Trad:> Och ännu fanns inte åkerns växter på marken, och ännu inte något av markens örter [åkerns spannmål] hade växt upp, för Guds Jashve hade inte låtit det regna på marken, och människan fanns inte till att bruka marken.
| <Alt:> Och ännu fanns inte hustruns vishet [fundering, bön], och ännu inte något av hustruns glittrande hade växt fram, för Jesus [Jashve] Guds sons renhet var inte på den fasta grunden, och Adam [människan, den blodröde] fanns inte till att arbeta med mänskligheten [den kvinnliga människan].
1 mos 2:6 <Trad:> Och en dimma stiger upp från marken och vattnade hela markens yta.
| <Alt:> Och lagen gör henne gott på grund av dess fasta grund, och det överflödar hela mänskligheten [den kvinnliga människans närvaro].
 
Vi ser här i vers 6 att det är en dimma som vattnar marken. Vatten kan alltså också betyda välsignelse och Ande, Och det gör det här. Det var alltså Guds helige Ande som börjar verka och på marken Israels folk.
 
Och vet hur Gud utvalde sitt folk Israel och hur han gav dem lagen och sände profeterna, och det Andliga verket växte och blev mer och mer påtagligt.
 
Och på så här vis så förbereddes tiden för Jesus och det verk som han skulle utföra.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar