onsdag 10 mars 2021

Guds frälsningsplan 41, Frälsningen har frön till vidare liv

 

Guds frälsningsplan 41,
Frälsningen har frön till vidare liv


Vi kan se skillnaden här i mat för människan och djuren. Människan skulle äta det som hade frö i sig. Det som gör att man kan sprida och plantera på nya ställen. Medan djuren skulle äta gräs.
 
1 Mos 1:29 <Trad:> 
Och Gud sade: Se jag har gett er alla växter [allt gräs] med säd [frö] att så, som är på hela markens yta och alla träd med frukt med frö för att så, är till föda för er.
| <Alt:> Och Gud sade: Se jag ger er all kraftfull avkomma som växer, till välsignelse för hela den fasta grundens uppenbarelse, och alla stadgar som i sig bär stabil frukt skall ni ta in.
1 Mos 1:30 <Trad:> Och för alla markens djur och för alla himmelens fåglar och för alla kräldjur på marken, som i sig har en levande själ, är allt grönt gräs [växter] till föda, och det blev så. 
| <Alt:> Och för hela den fasta grundens liv och för hela det väldiga namnets strålglans och för allt som rör sig på den fasta grunden, välsignat i sin levande ande, är allt det spirande friska till att ta in, och det blev så.
 
Den kristna tron ska spridas. Det är därför de Kristna ska äta mat som har frö. Det är den Kristna tron som ska ta över Jorden för då blir det bra. Den Kristna tron ska vara fullödig så att den fungerar.
 
Det är ju det här vi också ser i missionsbefallningen. Där uppmanas vi att sprida Guds evangelium så att det tar över världen. Och det ska vi göra genom att äta mat som innehåller frön till nytt liv. Vår tro ska vara levande.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar