onsdag 17 mars 2021

Guds frälsningsplan 48, Är det Människorna som kommer att Vila sig under 1000 års riket

 

Guds frälsningsplan 48,
Är det Människorna som kommer att Vila sig under 1000 års riket
 

Det är en intressant tanke att det är vi människor som kommer att få ett helt annorlunda liv under 1000 års riket. Det är vi som kommer att få en tid av vila, som en enda semester som aldrig tar slut.
 
Och det är ju också intressant att Gud skriver att han ska göra människan till en del av sig. Alltså om han vilar får vi också vila.
 
Vi skrev i förra avsnittet hur vi nu går in i en tid med Artificiell intelligens och med Robotar som tar över mer och mer av det jobbiga. Och med det som vi alltså ser idag, verkar det sannolikt att vi också ska vila, ha en enda lång semester, och det är alltså så det kanske kommer att bli under 1000 år riket.
 
1 Mos 2:2 <Trad:> Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud var färdig i den 7:e perioden med sitt verk, som han hade gjort och han har omvänt dem [du må komma till ro] på den 7:e dagen, som ett resultat av sitt arbete, som han gjort.
 
Den utveckling som vi ser innebär att allt produceras automatiskt och i stora fabriker och med Robotar och Automater med AI som ger personlig service. Vi ser redan hur utvecklingen går den vägen.
 
När jag var liten fanns inte Juice att köpa. Ville man ha juice fick man göra själv. Ja det fanns knappt saft, Jag minna hur min Mor stod varje sommar och saftade många liter saft så att vi skulle ha till vintern. Hon bakade allt bröd. Hon tvättade för hand.
 
Idag kan man köpa allt det här och man har maskiner som gör jobbet lättare. T ex tvätten.
 
Och går vi ännu längre tillbaka så fick man både spinna och väva och sy sina kläder. Nu köper vi färdiga kläder. Vi köper en färdig bil. Vi köper en färdig mobiltelefon. Ja man kan fortsätta uppräkningen och mer och mer finns färdigt, och i och med att sakerna blir mer och mer avancerade så är det inte ens lönt att försöka göra sakerna själv längre, det går inte.
 
Så fortsätter vi den här utvecklingen så kommer vi mer och mer till ett tillstånd där allt finns att få och där vi inte behöver göra någonting. Vi får pengar av staten och vi köper det vi behöver och vill ha, och all vår tid är fritid. Alla människor lever som pensionärer idag gör.
 
Är det framtiden, ja det verkar sannolikt. Vi är snart där och får se.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar