lördag 13 mars 2021

Guds frälsningsplan 44, Före slutet kommer en period av mörker och ondska

 

Guds frälsningsplan 44,
Före slutet kommer en period av mörker och ondska


Det är det vi ser idag att före Jesu seger kommer vredesskålarna, Den period vi har nu. När Guds Vrede verkar och det är mörkt i samhället. Ondskans krafter tycks ta över.
 
Och här i vers 31 kan vi alltså läsa att före morgonen kom kvällen, alltså mörkret. Men Jesu seger kommer för vi ser att det blev morgon, ljuset kom, Jesu ljus.
 
1 Mos 1:31 | <Trad:> Och Gud såg på allt han hade gjort, och se det var mycket gott, och den 6:e dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och Gud visade allt han hade gjort och se det var enormt bra, och den 6:e perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.
1 Mos 2:1 <Trad:> Och himmelen och jorden och hela dess skara var färdig.
| <Alt:> Och det väldiga namnet och den fasta grunden och hela dess mängd var fullkomlig [en helhet, färdigt].
 
Och vi ser hur vredesskålarnas tid bryter ut i Upp 16:1. Den tid vi har nu.
 
Upp 16:1 Och jag hör en väldig röst [ljud] från templet som säger till de 7 änglarna [budbärarna]: Gå och töm ut Guds vredes skålar på Jorden.
 
Och vi ser det också i de versar 17 – 19 som föregår Jesu seger i Upp 19:20, hur ondskan samlar sig till krig inför Guds seger. Men Guds Ande, här symboliserat med fåglar, tar kommandot och segern kommer som vi ser i Upp 19:20.
 
Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
 
Här i Psalm 2 ser vi också skeendet på slutet, Vi ser hur Vårdens Härskare reser sig mot Jesus.
 
Och på slutet av Psalm 2 ser vi hur det är Jesus och hans ord som gäller.
 
Ps 2:1. Varför är hedningarna rasande och folk larmar om det värdelösa.
Ps 2:2. Jordens konungar reser sig och furstarna rådslår tillsammans, på grund av [mot] Jesus [Jashve] och på grund av [mot] Messias [en smord].
Ps 2:3. Låt oss slita av deras band och låt oss kasta av oss deras rep.
Ps 2:4. Min Herre sitter i himmelen, han skrattar, han förlöjligar dem.
Ps 2:5. Då talar han till dem i ilska och i sin vrede skakar han om [ansätter han] dem.
Ps 2:6. För jag har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg.
Ps 2:7. Jag förkunnar Guds beslut, Jesus [Jashve], säger han, är min son, den jag födde dig den dagen.
Ps 2:8. Begär från mig, och jag ger dig hedningarna [folken] som din arvedel [besittning] och din egendom intill jordens ändar.
Ps 2:9. Du slår sönder dem med järn stav, som formade saker krossar du dem.
Ps 2:10. Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.
 
Vi kan vidare läsa om det här i Joel 2:31. Och när vi vet vad Solen står för nämligen Jesus och hans sanning då ser vi att Jesu budskap inte kommer att komma ut på slutet före Jesu stora dag precis som vi ser idag. Och vi ser också hur Månen som är symbol för Församlingen skall vändas i blod. Det ska bli en tid av förföljelse som vi ser också idag.
 
Joel 2:31 (Joel 3:4).  Solen vänder i mörker och månen i blod, inför [före] Jesu [Jashves] kommande dag, den stora och strålande [som uppenbarar sig, och vördade, och hemska, och sista].
Joel 2:32 (Joel 3:5).  Och det är så att var och en som ropar i namnet Jesus [Jashve] han räddas [blir frälst], ty på Sions berg och i Jerusalem är befrielsen [de befriade], som Jesus [Jashve] sade, för återstoden av dem som Jesus [Jashve] kallar.
 
Det finns alltså flera bibelställen som talar om den här tiden när ondskan ska komma fram strax innan Jesus kommer och Gud är färdig med sin skapelse av Människan till sin Avbild. Och vi ser också i huvudparten av de här Bibelställena att efter det här så kommer Jesu seger.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar