måndag 29 mars 2021

Guds frälsningsplan 60, Det är genom Jesu lidande vi blivit frälsta

 

Guds frälsningsplan 60,
Det är genom Jesu lidande vi blivit frälsta
 

Att det är genom Jesu lidande som vi blir frälsta är också en sanning som vi kan hitta här i vers 8, men i den alternativa översättningen nr 2.
 
All smärta och synd som varit och som kommer att vara tog han på sig och blev totalt ödelagd, men genom sitt offer gav han oss liv.
 
1 mos 2:8 <Trad:> Och Guds Jashve planterade en trädgård österut i Eden, och han satte dit människan [Adam] som han format.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son planterade glädjen i församlingens hägn [inhägnad, trädgård] och han kallade Adams [människans, den blodrödes] namn, det som formar [är konceptet].
| <Alt2:> Och Jesus [Jashve] Guds son satte dit forntidens smärta och Adam [människan] kallades den ödelagda som formar.
 
Adam kan ju också översättas den blodröde och då ser man lidandet ännu mera.
 
Också den här sanningen har alltså Gud lagt ner i den här versen. Jesu lidandes väg till frälsning. Jesus är vår frälsare och det är genom hans blod vi blir frälsta.
 
Och det är det som vi också kan läsa i Upp 5.
 
Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.
Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.
Upp 5:7. Och han kom och mottog boken från höger hand, hans som sitter på tronen.
Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.
Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.
Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.
 
Det är Jesu offer som hela vår frälsning bygger på.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar