söndag 14 mars 2021

Guds frälsningsplan 45, Guds skapelse blir Fullkomlig

 

Guds frälsningsplan 45,
Guds skapelse blir Fullkomlig


Det är fantastiskt att när Gud gör något blir det bra, ja inte bara bra utan fullkomligt. Och här i den alternativa översättningen kan vi läsa det. Guds skapelse av människan till sin avbild, till Jesus och hans Församling, kommer att bli fullkomlig.
 
1 Mos 2:1 <Trad:> Och himmelen och jorden och hela dess skara var färdig.
| <Alt:> Och det väldiga namnet och den fasta grunden och hela dess mängd var fullkomlig [en helhet, färdigt].
 
Det är alltså något fantastiskt vi har att se fram emot. Vi står ju där på slutet och väntar just nu på att Guds Andliga skapelse ska bli klar och 1000 års riket ska börja.
 
Och när vi läser Upp 21 och speciellt de första verserna ser vi detta som Gud ska göra. Det är helt nytt. Guds förvandling är total.
 
Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.
Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.
Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.
 
Ja man riktigt känner Hallelujasången i sitt hjärta när men läser det här och ser vad Gud har på gång för oss människor när han är färdig och allt är fullkomligt precis som han vill ha det.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar