torsdag 11 mars 2021

Guds frälsningsplan 42, Församlingen ska ge andlig föda vidare till de som inte tror

 

Guds frälsningsplan 42,
Församlingen ska ge andlig föda vidare till de som inte tror
 

Marken är en symbol för Församlingen, och att, djuren, de som inte tagit emot Jesus, ska äta gräs, visar att det är det som kommer från marken. Enkel mat som växer från församlingen.
 
Det här är samma som vi möter med ”det stora ljuset” och ”det lilla ljuset”, Solen och Månen som Gud skapade på 4:e dagen.
 
Månen lyser på natten, alltså förmedlar solens ljus, Jesu ljus, till de som inte har Jesus.
 
1 Mos 1:30 <Trad:> Och för alla markens djur och för alla himmelens fåglar och för alla kräldjur på marken, som i sig har en levande själ, är allt grönt gräs [växter] till föda, och det blev så.
| <Alt:> Och för hela den fasta grundens liv och för hela det väldiga namnets strålglans och för allt som rör sig på den fasta grunden, välsignat i sin levande ande, är allt det spirande friska till att ta in, och det blev så.
 
vår uppgift som Kristna är alltså att sprida budskapet vidare. Se till att de som inte har Jesu sanning får den stöttning och hjälp som de behöver för att kanske också de ska kunna finna Jesus och bli födda på nytt.
 
Och när man kommer till Jesus då får man nytt liv. Det är också därför som vi som kristna, som vi som Jesu lärjungar, ska äta växter med frön. Det är för att det nya livet ska spira i oss. För att vi ska bli födda på nytt med Jesu liv i oss. Vi har här versen innan.
 
1 Mos 1:29 <Trad:> Och Gud sade: Se jag har gett er alla växter [allt gräs] med säd [frö] att så, som är på hela markens yta och alla träd med frukt med frö för att så, är till föda för er.
| <Alt:> Och Gud sade: Se jag ger er all kraftfull avkomma som växer, till välsignelse för hela den fasta grundens uppenbarelse, och alla stadgar som i sig bär stabil frukt skall ni ta in.
 
Här ser vi just det här att vi ska äta föda med frö i. Föda som gör att vi får nytt liv. Blir födda på nytt. Och kan fullfölja vår uppgift att vara ljus för de som ännu inte har mottagit Jesus och ge föda, här gräs, till de som inte har Jesu föda med hans liv i sig.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar