söndag 28 mars 2021

Guds frälsningsplan 59, Jesus är allas vår förebild

 

Guds frälsningsplan 59,
Jesus är allas vår förebild

Vi ska titta på Jesus för han är förebild för oss. Han är vår lärare, han är vår mästare, och det är hans liv vi ska leva.
 
Vi ser det här när vi tittar i den Alternativa översättningen. Vi ska följa Jesus, vara hans lärjungar.
 
1 mos 2:8 <Trad:> Och Guds Jashve planterade en trädgård österut i Eden, och han satte dit människan [Adam] som han format.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son planterade glädjen i församlingens hägn [inhägnad, trädgård] och han kallade Adams [människans, den blodrödes] namn, det som formar [är konceptet].
| <Alt2:> Och Jesus [Jashve] Guds son satte dit forntidens smärta och Adam [människan] kallades den ödelagda som formar.
 
Vi kan läsa Jesu egna ord om det här som han sa till sina lärjungar efter sin uppståndelse.
 
Mat 28:18. Och Jesus kommer då fram till dem och säger till dem: Till mig ges nu [har gets] alla makt i himlen och på jorden.
Mat 28:19. Alltså, gör alla hedningar [folk, nationer, raser] till lärjungar, genom att resa ut och genom att döpa dem i faderns och sonens och den helige andes namn.
Mat 28:20. Och ni skall lära dem att bevara [hålla, ta vara på] allt som jag befaller [anbefaller] er och se jag är alltid [alla dagar] med er i evighet [till denna tidsålders slut], Amen [det är sant].
 
Det är det som är Jesu vilja, att alla blir hans lärjungar, och det är faktiskt dit vi är på väg, Jesus kommer att ta över världen med sin seger. Och det kan synas lite konstigt i den situation som världen befinner sig i just nu, men vi är alltså på väg dit.
 
Karl Håkan

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar