torsdag 18 mars 2021

Guds frälsningsplan 49, Människan kommer att tänka som Gud

 

Guds frälsningsplan 49,
Människan kommer att tänka som Gud
 

Den sista meningen i den alternativa översättningen här är intressant, för den visar att Gud har fått oss dit han vill. Han har omvänt människan och fyllt henne med sina egna tankar. Det är Jesu ord som styr.
 
1 Mos 2:3 <Trad:> Och Gud välsignade den 7:e dagen och han helgade den för på den vilade han från allt sitt verk, skapandet som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud hyllade den 7:e perioden och han renade den, för på den hade du vänt om från allt arbete, ledd av uppenbarelsen, Guds tänkande.
 
Det här möter vi också i Jer 31, Guds lag, Guds sätt att tänka ska vara i vårt inre, i våra hjärtan. Det är så det kommer att bli en gång när Gud har fått oss dit han vill.
 
Jer 31:33.  För detta är förbundet som jag sluter med Israels folk [hus], i kommande dagar, säger Jesus [Jashve]. Jag läger min lag [vägledning] i deras inre och jag skriver den i deras hjärta, och jag skall bli deras Gud och de skall bli mitt folk.
 
Och det här gäller naturligtvis inte bara Israel utan alla folk som tror på Israels Gud och på Jesus.
 
Och det här är något som vi också möter i Psalm 2. Det är Jesu lära, Jesu ord som ska leda de som styr, när Gud har fått sin vilja igenom, vilket alltså är det som kommer.
 
Ps 2:10. Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.
 
Det här är alltså den värld vi har att se fram emot, en värld helt fylld med Jesus och hans tänkande. Då får vi äntligen en Värld som fungerar som den ska.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar