tisdag 9 mars 2021

Guds frälsningsplan 40, Missionsbefallningen åter en gång

 

Guds frälsningsplan 40, 
Missionsbefallningen åter en gång
 

Här när Gud har skapat människan till sin avbild, när Guds Andliga skapelse är slutförd, då får vi åter läsa Missionsbefallningen.
 
Den Frälsta människan ska gå ut och Evangelisera. Vi ska som Guds redskap se till att hela jorden blir uppfylld av Guds ord.
 
1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 
| <Alt:> Och Gud välsignade dem och Gud sade till dem: Lär känna [var fruktsamma] och överflöda [bli många] och fullfölj den fasta grunden och som rena skall ni vara ödmjuka [stiga ner] i perioder av tillväxt och i det väldiga namnets strålglans i det myllrande livet på den fasta grunden [jorden].
 
Det är intressant att vi gång på gång under Guds skapelseprocess möter de här orden som uppmanar oss att gå ut med Guds ord. Sprida Evangelium. För Gud är det här viktigt.
 
Och vi möter de här orden som vi sagt tidigare som Jesu egna ord i Evangelierna.
 
Mark 16:15. Och han säger till dem: Nu skall ni resa ut till hela värden, ni skall förkunna evangeliet till hela skapelsen.
 
Mat 28:19. Alltså, gör alla hedningar [folk, nationer, raser] till lärjungar, genom att resa ut och genom att döpa dem i faderns och sonens och den helige andes namn.
 
Idag har vi kommit dit att Evangelium har kommit ut i hela världen. Alla har hört Guds ord. Och med dagens satelliter och internet etc., så har vi kommit dit att uppgiften har fullföljts och vi har nått endens tid.
 
Gud ska fullfölja fortsättningen och vi går snart in i 1000 års riket. Guds Sabbat.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar