tisdag 30 mars 2021

Guds frälsningsplan 61, Vägledning genom lagen

 

Guds frälsningsplan 61,
Vägledning genom lagen
 

I Guds paradis finns lagen. Lagen är till vägledning. Det är när lagen är levande som den fungerar. Den levande vägledningen.
 
Och det kommer från den kvinnliga delen av människan. Mannen är ju Jesus och kvinnan är församlingen, den kvinnliga människan här är alltså församlingen. Det är genom livet som man lär sig vad som är bra och dåligt. Och det är en levande kunskap som när Gud tar hand om den ger levande regler som fungerar.
 
1 mos 2:9 <Trad:> Och Guds Jashve lät det växa upp från marken, alla önskvärda träd och mitt i trädgården livets träd, och kunskapens träd på gott och ont.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] lät det komma på plats från mänskligheten [den kvinnliga människan], alla regler som ger glädje genom sin vägledning och bra till att använda [ta in], och den levande stadgan som tar bort det bedrövliga, och den luriga stadgan om rätt och fel [att regera].  
 
Alla samhällen har genom tiderna haft regler, lagar, bestämmelser. Och det har hållit civilisationen på plats. Ibland har reglerna varit oskrivna. Och ibland skrivna. Men de har funnits. Och de behövs.
 
Reglerna är kunskap som förs mellan generationerna. Och som gör att människor kan leva tillsammans. Och de följer med i utvecklingen och vi får ett fungerande samhälle. Och när Gud är med i det här då blir det bra.
 
Karl Håkan
 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar