måndag 8 mars 2021

Guds frälsningsplan 39, Den frälsta människan ska härska

 

Guds frälsningsplan 39,
Den frälsta människan ska härska


Det är den frälsta människan som ska styra världen. Det är så Gud vill ha det och det kommer han också att förverkliga. Vi ser det här i vers 26, det är den människa som Gud har skapat till sin avbild till Man och Kvinna, till Jesus och hans Församling, alltså fylld med Gud, som ska styra världen.
 
1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
| <Alt:> Och Gud sade: Vi skall göra Adam [människan, den blodröde] som vår försoning genom vårt blod och de skall regera över det rytande och växande och i det väldiga namnets strålglans och i överflöd och på hela den fasta grunden och över allt sprudlande entusiastiskt liv på den fasta grunden.
1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.
| <Alt:> Och Gud skapade Adam [människan, den blodröde] i överensstämmelse med sig själv, genom Guds like [likhet, avbild] skapade han honom, till sanning och den vi skall genomborra [och förbannelse] skapade han dem.
 
Och att det kommer att bli så här det ser vi när vi läser i Upp 20:4 som ju handlar om 1000 års riket. Det som också tidsmässigt kommer i den här profetian i 1 Mos 1 när Gud har skapat människan, för då är han färdig och de 6 dagarna är slut och vi går in i den 7:e dagen som är Guds Sabbat och alltså en profetia på 1000 års riket.
 
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
Här ser vi alltså samma sak. Det är de som har vigt sina liv åt Jesus och hans ord, och vittnesbörd, det är de som ska styra tillsammans med Jesus.
 
I Guds värld är det alltså de sanna Kristna som ska styra. Målet för Hela guds Andliga skapande är just det här. Att få ett folk som är som han och som styr världen, för då blir det bra.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar