tisdag 16 mars 2021

Guds frälsningsplan 47, Kommer utvecklingen att avstanna under 1000 års riket

 

Guds frälsningsplan 47,
Kommer utvecklingen att avstanna under 1000 års riket
 

Är det kanske den betydelsen, 
att utvecklingen avstannar, vi ska lägga i att Gud vilar sig under 1000 års riket, Vi har nu kommit långt i utvecklingen. Går vi bakåt i tiden ser vi vilken oerhörd utveckling som ägt rum. Tittar vi 6000 år tillbaka är vi i Stenåldern, och möjligen på väg in i Bronsåldern, och vi vet att skrivkonsten också började att dyka upp då.
 
Men idag har vi datorer, mobiltelefoner, TV, Satelliter, Internet. Vi lever i en värld totalt väsensfrämmande för den värld som var för 6000 år sedan.
 
1 Mos 2:2 <Trad:> Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud var färdig i den 7:e perioden med sitt verk, som han hade gjort och han har omvänt dem [du må komma till ro] på den 7:e dagen, som ett resultat av sitt arbete, som han gjort.
 
Har vi kommit fram. Det går inte att utveckla mycket mera. Ja så har människorna sagt förr och det visar sig att de alltid haft fel.
 
Men det finns utveckling som stannat, t ex se har hastigheten i datorerna under många år upp tills de kom till 3 – 4 GHz, då gick det inte att gå vidare för då började ljusets hastighet att sätta gränser för’ kommunikationen på chipsen och gick man vidare så bröt man mot en naturlag.
 
Vi vet hur flygplanen gick fortare och fortare och man trodde det skulle fortsätta i oändligheten. Men när man kom till Mack 3 så fick man sluta man hade nått värmevallen. Körde man fortare smälte vingarna och det blev för invecklat att kyla och gå vidare. OK på högre höjde har man naturligtvis kunnat gå vidare men inte på låg höjd.
 
Vi ser hur ledningarna på Chipsen krymper och är nu 7 nanometer. Och här finns också en gräns. Vi är nu nere på nivåer så att spridningen av enskilda atomer börjar inverka på resultatet. Och genom att göra ledningarna högre kan man öka tvärsnittsytan men här har man också en gräns och till sista går inte chipsen att krympa mera.
 
Så här är det inom område efter område, det finns gränser för hur långt man kan gå.
 
Vi ser också människan som har sina begränsningar, och att vi drivs av våra intressen. Driver vi utvecklingen för långt, med Artificiell intelligens och Robotar etc. Ja då kommer vi till sist in i ett samhälle utan människor och där Robotarna har ersatt människorna.
 
Är det, det som är 1000 års riket, en värld utan människor och fylld med Artificiell intelligens och Robotar.
 
Eller kommer Robotar och Automation att bli våra tjänare.
 
Vad man ser av Bibeln så kommer inte människorna att försvinna utan det är människor som har Jesus i sig som kommer att styra under 1000 års riket. Men vi är snart där och då får vi se.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar