torsdag 25 mars 2021

Guds frälsningsplan 56, I Jesus finns livet

 

Guds frälsningsplan 56,
I Jesus finns livet
 

Jesus är livet, det kan vi se här i vers 7. När Jesus var formad från människan och fylld med det Gudomliga är han livet. Och så är det, det verkliga livet finns i Jesus. Och ett liv som vi alla kan ta emot så att han blir en del av oss.
 
Och som vi skrev tidigare här så är Adam en symbol på Jesus. Och i den här Andliga skapelsen som vi nu tittar på så är alltså Adam just Jesus. Och vi kommer att se mera av det när vi fortsätter här i den 2:a kapitlet i Bibeln.
 
1 mos 2:7 <Trad:> Och Guds Jashve formade människan [Adam] av stoft från marken och han blåste in levande ande i hans näsa och så blev människan [Adam] en levande själ.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son formades till Adam [människan, den blodröde] av avskräde [skräp] från mänskligheten [den kvinnliga människan] och han blev inblåst med levande ande i sin näsa och så blev Adam [människan, den blodröde] en levande själ [ande].
 
Jesus ger oss det Eviga livet. I Jesus finns livet.
 
Det här kan vi läsa i det som vi kalla lilla Bibeln Joh 3:16. Och vi ser att den största sanningen finns i Jesu frälsning. Ett Evigt liv i Jesus.
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
 
Genom Jesus kom alltså det eviga livet, Jesus är Evig men också de som tar emot honom är Eviga och har fått evigt liv. Och att Jesus alltid har funnits och är Evig det ser vi när vi läser Upp 1:8.
 
Upp 1:8. Jag är Alfa och Omega, början [upphovet, principen] och slutet [resultatet, ändamålet], säger han Jesus [Herren], som är och som var och som kommer, den allsmäktige.
 
Jesus fanns redan från början och han kommer att finns också i slutet han är den förste och den siste och alltså Evig. Även om vi här i 1 Mos 2:7 ser hur han formades så var det ju han själv som formade. Det ser vi när vi läste i 1 Mos 2:4.
 
1 Mos 2:4 <Alt:> Dessa berättelser är om då det väldiga namnet [det fantastiska livet] och den fasta grundens skapades, det är Jesus [Jashve] Guds sons resultat, en fast grund och ett väldigt namn [ett fantastiskt liv].
 
Här ser vi det tydligt att redan vi skapelsen fanns alltså Jesus, och det berättelsen här i 1 Mos 2 gör, är att sätta ord på det fantastiska som Jesus står för.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar