söndag 3 december 2017

Ändetiden 279,
Inte bara Den Katolska Kyrkan utan också andra Kyrkor går samma väg


Det stora Babylon det står för Rom och pekar på den Romersk Katolska Kyrkan.

Men här står att den här stora kyrkan är moder till alla andra prostituerade. Alltså de kyrkor som kommer ur den Romersk Katolska Kyrkan har gått samma väg. De har också svikit.

Upp 17:5 Och på hennes panna var ett hemligt [mystiskt] namn, det stora Babylon, moder till de prostituerade och jordens avgudadyrkan [gräsligheter].


Babylon var på Johannes tid ett täcknamn för Rom, man använde det för att inte bli misstänkliggjord att ha förtalat Rom.

Vi behöver alltså inte tveka om att det är den Katolska kyrkan det talas om. Och att även många andra av de kyrkor som kommit ur den går samma väg. De kallas också prostituerade.

Att också andra Kyrkor skulle vara likadana är något som förvånar. Men tittar vi på hur det varit under kyrkohistorien, så ser vi att det förekom märkliga saker också i andra Kyrkor. Saker som inte stämmer med det Jesus lärde.

Och vi kan här läsa om den Protestantiska kyrkan som kom fram under 1500 talet. Det är församlingen Sardes, den 5:e av de 7, som vi kan läsa om i Upp 2 och 3.

Upp 3:1. Och skriv detta till ängeln [budbäraren] i församlingen i Sardes. Han som har Guds ande och de 7 stjärnorna säger: Jag vet dina gärningar, att du har namnet att du lever, men du är död.
Upp 3:2. Vakna upp och etablera [återupprätta, stöd] det övriga, det som vill dö. För jag fann inte att dina gärningar var slutförda [fulländade] inför Gud.
Upp 3:3. Alltså, kom ihåg på vilket sätt du mottog och du hörde [hör] och ta vara på och omvänd dig. Om du alltså inte vaknar kommer jag till dig som en tjuv och du vet verkligen inte vilken timme [tid] jag kommer till dig.

Här ser man det klart att det som kom fram i Reformationen inte var tillräckligt. Man gick inte hela den väg Gud ville.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Skökan, även kallad Det stora Babylon är mindre sannolikt den Katolska Kyrkan.

    Det fanns ett verkligt Babylon i forna tider. Lämningar finns fortfarande kvar i Irak.
    Här såddes fröet till alla världens
    hednareligioner. Då de kristna mötte hat från dessa och fick lida mycket för den sakens skull, så lät Gud skicka de muslimska härarna för att bränna upp det stora Babylon. Upp.17:16-17

    Detta hände sig för mycket länge sedan med början av 600-talet.

    SvaraRadera