onsdag 6 december 2017

Ändetiden 282,
Vilddjuret ska besegras av Lammet


Vilddjuret är en ond ande som ska behärska de som styr i ändens tid.

Vi ser också att mycket av det Vilddjuret sysslar med det är att bekämpa Jesus

Men Jesus ska besegra Vilddjuret. Denna onda makt som försöker att behärska oss idag har ingen makt med Jesus. Jesus är Segraren. Jesus som ju är vårt Lamm kommer att segra.

Upp 17:12 Och de 10 hornen som du ser är 10 kungar [herrar], som ännu inte tar i besittning ett rike, men som får makt som kungar för en tid [timme], med vilddjuret.
Upp 17:13 Dessa har en speciell värdering [avsikt], och styrkan och makten sin, kommer de att ge till vilddjuret.
Upp 17:14 Dessa skall föra krig mot lammet och lammet och de som är med honom och är kallade och utvalda och trofasta, skall övervinna dem, för han är herrars Herre [Jesus] och konungars Konung.
Upp 17:15 Och han förklarar för mig, vattnen som du ser, där skökan sitter [bor], är nationer och folk och stammar och språk.


I Upp 13 talas det om det 10 hornade Vilddjuret. Här, i vers 13, beskrivs det som att de 10 kungarna ska ge makten åt Vilddjuret. Den Onda anden Vilddjuret ska behärska världen under ändens tid.

Vi kan följa Vilddjuret som finns i olika skepnad och på olika ställen. Vi har det i Upp 13:11 där det uppenbarar sig i ett Tvåhornigt Vilddjur, något som var Supermakterna Sovjet och USA under andra hälften av 1900 talet.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].

Vi har det i vårt internet idag, 666 när det skrivs som tre 6:or blir på Hebreiska www, alltså vårt internet.

Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.

Vi har det i våra TV satelliter, de tre Budbärarna där en av dem sänder Vilddjurets kanaler. Och där kan vi se hur hemskt Vilddjuret är och det som förkunnas i Vilddjurets namn.

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].

Vi har det i den 6:e vredesskålen i form av något som liknar en padda, Ondskan har blivit fet och kraftig här. Och vi är mitt i den här tiden idag.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Men Jesus ska vinna över Vilddjuret till sist och det ser vi i Upp 19:20

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Och här kan vi alltså också se Jesu seger i Upp 17:13 – 14.

Upp 17:13 Dessa har en speciell värdering [avsikt], och styrkan och makten sin, kommer de att ge till vilddjuret.
Upp 17:14 Dessa skall föra krig mot lammet och lammet och de som är med honom och är kallade och utvalda och trofasta, skall övervinna dem, för han är herrars Herre [Jesus] och konungars Konung.

Det är Jesus som ska segra och här har vi det alltså på två ställen i Uppenbarelseboken (Upp 19:20 och Upp 17:14). Jesu seger över ondskan i vår tid är viss.

Vilddjuret har hela tiden haft som mål att bekämpa Jesus. Vilddjursandan går igen i alla de olika scenarierna som dyker upp på slutet, där ondskan breder ut sig på olika sätt.

Men det är då skönt att veta att Jesus är segrare. Jesus vårt lamm kommer att till sist besegra detta Vilddjur, hans anda, och bränna upp allt detta i sjön som brinner med svavel.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar