tisdag 5 december 2017

Ändetiden 281,
Kyrkans fall började under 1900 talets första halva



Den Katolska kyrkan och dess fall är kopplad till tiden för det 10 Hornade Vilddjuret.

Det var det som var under första halvan av 1900 talet och det var alltså då som kyrkans fall började.

Upp 17:7 Och ängeln [sändebudet] säger till mig: Varför förundrar du dig, jag skall säga dig hemligheten om kvinnan och vilddjuret som bär henne, det som har de 7 huvudena och de 10 hornen.


Upp 17:8 Vilddjuret det du ser, det var och är inte mer och det skall stiga upp ur avgrunden [dödsriket], och gå bort som skräp [ruin, undergång] och de som bor på denna jord, och inte har sitt namn skrivet i livets bok, från värdens grundläggning [skapelse], skall förundra sig när de ser vilddjuret, som var och inte är, men likväl är.
Upp 17:9 Här är fakta [mening], för den som har förstånd. De 7 huvudena är 7 berg [kullar], och där på dem sitter kvinna.
Upp 17:10 Och de är 7 kungar [herrar], 5 är fallna och den ene är, den andre kommer inte än, och när han skall komma, må [måste, skall] han vara en kort stund.
Upp 17:11 Och vilddjur som var och inte är, och är den 8:e, och är av de 7, bara försvinner [går bort] som skärp [undergång, död].
Upp 17:12 Och de 10 hornen som du ser är 10 kungar [herrar], som ännu inte tar i besittning ett rike, men som får makt som kungar för en tid [timme], med vilddjuret.

Vi ser att Vilddjuret hade 7 huvuden och 10 horn. De 7 huvudena pekar på de 7 kullarnas stad alltså Rom. Det står att de 7 huvudena är 7 berg.

Och de 7 huvudena är också 7 kungar och det här skrevs just när det hade varit 5 Kejsare i Rom. Johannes hade ju sin uppenbarelse runt år 90 e.Kr. Alltså är det, kejsarna som var då, det talas om. Och det för att binda ihop berättelsen så att vi ser att det är Rom. Och med kejsardömet.

När vi läste Upp 13 så kom vi fram till att Vilddjuret med 10 horn och 7 huvuden var kolonialstaterna som var verksamt under första delen av 1900 talet.

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].

Så nu ser vi alltså att de 10 stater, kolonialstaterna som dominerade världen under första delen av 1900 talet de var en fortsättning på Romarriket.

De 10 kolonialstaterna var Italien, Spanien, Portugal, Frankrike, Belgien, Holland, England alltså 7 som ligger i det tidigare Romarriket och sedan tre till Tyskland, Ryssland och USA. Och som bekant så behärskade de här 10 staterna hela världen i början av 1900 talet.

Och det är intressant att konstatera att 7 av dem låg inom det som varit Romarriket, det som styrdes av Kejsarna.

Så de här versarna knyter alltså ihop det som hände under 1900 talet med Den Stora Skökans fall. Alltså när den Katolska kyrkan och hennes döttrar tappade sin makt. Då när Kolonialstaterna styrde världen.

Det var en avkristning som sedan fortsatt under det Tvåhornade vilddjurets tid (Upp 13:11 – 18), när Sovjet och USA styrde världen, och fortgår än idag, så att det snart inte är en Kristen kvar t ex i Sverige.

Karl Håkan



2 kommentarer:

  1. De sju huvudena är: Egypten, Babylonien, Assyrien, Medo-Persien, Grekland och Romerska riket. När Johannes fick sina uppenbarelser på ön Patmos, så var Rom fortfarande det förshärskande världsväldet, alltså huvud nr. 6.
    Det sjunde huvudet, som skulle erövra Israel kan då ha varit Perserriket år 614. Men detta huvud skulle bli kvar endast en kort tid.
    Det åttonde huvudet skulle visa sig vara någon av de tidigare sju. Nu kommer islam in på arenan i egenskap av "Vildjuret som stiger upp ur havet". Det börjar med "den falske profeten" och araberna år 636.
    Detta åttonde huvud karaktäriseras av de tio första konungarna, som på Johannes tid ännu inte hade fått kungavärdighet.
    De tre sista kaliferna i det arabiska kalifatet mördades Dan.7:20. Således blev ett av vilddjurets huvuden likasom sårat till döds, men dess dödssår blev
    läkt. Detta skedde när Muawija flyttade makten till Damaskus och grundade Omajjadernas välde år 661. Han styrde till år 680. Han motsvarar alltså den människas tal, som är sex hundra sextiosex.

    Därefter kom islamväldet att styras från Bagdad av Abbasiderna.
    Sist kommer vilddjuret med de två hornen upp ur jorden. Detta är då det Osmanska Kalifatet med Osman 1 som den första Kalifen 1259-1326.
    Detta välde gick under vid första världskrigets slut (Den sjuke mannen vid Bosporen)

    Nu har islams ande åter väckts till liv efter de tusen åren. "Den stundande striden" är vad som återstår, innan vi kan taga emot Guds rike på jorden. Upp.20:8-9

    SvaraRadera
    Svar
    1. Assyrien, Babylonien skall tidsordningen vara i min kommentar ovan.

      Radera