torsdag 21 december 2017

Ändetiden 297,
Interna strider fyller Kyrkan



Vi ser det idag, hur det är interna strider i Kyrkan. Kyrkan ska vara fridens plats. Men ser man på saker som hänt i församlingar och kyrkor, så har det ofta varit strider och schism. 

Och det kan vi alltså också se här. I vers 19 läser vi om det.

Upp 18:19 Och de kastar smuts [jord] på de ansvariga [överhuvudena] och ropar, klagande och sörjande, och förklarar: " Ack och ve, den väldiga staden, genom den blir alla rika [får alla välstånd] som har skepp på havet, för hennes värdefulla saker, för på en timme [kort tid] förkastas [ödeläggs] hon.


Det är det som blir resultatet. När frälsning och väckelse försvinner. Då börjar man kasta skit på varandra. Då börjar kampen internt.

Vi ser det t ex i Norge där Handvoll som startade och driver Vision Norge, den risktäckande Kristna kanalen där. Han har varit väldigt utsatt för förtal och angrepp från andra kristna. Och lika fullt har han gjort det ingen annan klarade nämligen dragit igång en Kristen TV med två tomma händer.

Och vi såg det i Malmö, i Europaporten, Där körde man ut Ove Karlsson, som var deras pastor. Plötsligt röstade äldstekåren ut honom och han var avsatt.

Vi såg det vidare med Roine som kom efter Ove, Även han blev nergjord och fick sluta, på ett väldigt fult sätt.

Och vi har hört om problem i Svenska kyrkan i en del församlingar där det inte fungerar med samarbetet, och där Arbetsmiljön sviktar.

Så här är det och vi ser alltså här i texten att Gud visste det här. Gud visste att man skulle kasta skit på varandra och speciellt på de som leder något, inom Kristenheten, de blir utsatta.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar