onsdag 13 december 2017

Ändetiden 289,
Lämna den Korrupta Kyrkan


Kyrkan är dömd och plågan ska komma så det är bäst att lämna innan det är för sent, plågan kommer och fallet kommer.

Upp 18:4 Och jag hör en annan röst [ljud] från himlen som säger: Gå ut från henne mitt folk, så att ni inte har delaktighet i hennes synder, och så att ni inte får av hennes plåga [förbannelse].
Upp 18:5 För hennes synder når upp till himmelen och Gud minns hennes onda handlingar.


Kyrkans mått är rågat. Allt ont som gjorts i århundradena i Kyrkans namn kommer nu att straffas. Och vilken kyrka talar vi om. Jo som vanligt i det här sammanhanget talar vi främst om den Romersk Katolska kyrkan. Men också alla andra kyrkor som gått samma väg.

Ja, läget är så allvarligt att Gud uppmanar oss att lämna den här kyrkan och vi vet hur Protestanterna och Katolikerna skiljdes åt efter Reformationen. Men det är alltså inte bara i Den Katolska Kyrkan det finns dumheter. Det finns på många håll idag.

Och vi ser i vår egen Svenska Kyrkan hur man tar in världens tänk i kyrkan.

Och vi har hört om hur Påven i den Romersk katolska kyrkan firat Gudstjänst med både Muslimer och Buddister, ja, deltog i gudstjänsten med bön och bönerutrop. Förvirringen verkar stor.

Det finns bilder på den förre Påven som kysser Koranen. Och hur en kristen kan upphöjda den här skriften som tar ifrån Jesus hans roll som frälsare och gör honom till en lögnare som inte dog på korset. Det frågar man sig.

Så Guds ord uppmanar oss klart att ta avstånd, från den kyrka som går världens väg, från den Kyrka som har svikit Jesus. Vi ska lämna henne. Vi skall inte delta i hennes verksamhet.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar