torsdag 28 december 2017

Ändetiden 301,
Kyrklig underhållning kommer att försvinna



Idag är det mycket av underhållning i Kyrkor och Församlingar. Ja man upplever ibland att allt ihop bara är underhållning. Men det ska alltså vara slut på det. Det meningslösa malandet ska ta slut.

Upp 18:22 Och ljud från harposångare och musiker och flöjt spelare och trumpetare kommer aldrig mera att höras i dig, och någon artist [hantverkare, byggare, grundare] av någon profession kommer aldrig mer att finnas i dig, och ljudet av en kvarn kommer aldrig mer att höras i dig.


Gudstjänster är ofta bara underhållning. Man har standard inslag, och man har övat så att det ska låta bra. Men var är kraften. Var är Jesus i det som förekommer.  Det är tomt. Man gör sina Ceremonier. Man säger det som står att man ska säga. Sjunger de strofer som ska sjungas. Men det är bara ett malande.

Man hör det ofta på sångerna att de är tomma. Det är liksom ingen glädje i dem. Man släpar och känner, för allt ihop är bara känsla. Men den glada, medryckande sången. Där man riktigt hör glädjen i Jesus, En glädje med Ande, det är sällan man möter.

Och är det fart då är det ofta ett Andligt tomt budskap som i de flesta av de så kallade Lovsångssångerna som ofta bara är ett tom tjatande.

Det är mycket Ceremonier och inlärda saker. Levererat från hyllan i det Andliga Kylskåpet.

Det är kanske t o m känslofullt men det är Andligt tomt.

Det här malandet ska alltså ta slut. Den tomma underhållningen ska upphöra.

Karl Håkan


1 kommentar:

  1. Du har bra argument mot hur evangelium presenteras, i dagens kyrkor och församlingar Karl-Håkan. Är det inte så, att det frö som såddes och som är det minsta av alla frön, har vuxit upp att bli till ett stort trä, dit fåglarna församlar sig och bygger sina nästen.
    Om nu i sista änden alla människor ändå skall få det eviga livet, utom de folk som drar upp mot Jerusalem i "den stundande striden", då har ju talet om "frälsning" i stort sett spelat ut sin roll. Inte undra på, att Guds hus i våra dagar har släppt in profan underhållning, endast för att kunna fylla kyrkorummet med folk. Det kommer ju inga annars tydligen.

    Men, att detta skulle vara ett uppfyllande av profetian om "det stora Babylon" är inte logiskt. Alla religioner på jorden kommer att vara säkrade genom lagen om de mänskliga rättigheterna tills slutet kommer. Antikrist har redan kommit, så honom kan somliga vänta på förgäves.
    Nej, antikrist är läran om islam och Jesus Kristus har hittills med sin muns anda försökt döda densamma, men när han kommer skall han tillintetgöra islam för alltid. Då försvinner även de övriga troslärorna.

    SvaraRadera