lördag 2 december 2017

Ska Allah bli större
171202



Nej, men Muslimernas valspråk säger ju: Allah är större. Och idag kan man få intrycket att de kommer att lyckas.

Vi ser det i Israel. Där sitter Judarna i Tel Aviv vid kusten och tittar på sitt land, dess kärna, som ju enligt bibeln är Jerusalem och Samarien och Judéen. Det man nu kallar Västbanken. Det är det Gud speciellt lovat dem. Och det är för att få det, de har kommit tillbaka.


Ja Gud har sagt att han visar att han finns, genom att Judarna får sitt land. Det är därför som Djävulen gör allt för att Judarna inte ska få Jerusalem och Samarien och Judéen, för får de inte det, då har Gud, ja Jesus, misslyckats. Men Gud kommer att lyckas. Vi ser att varje gång Djävulen försöker så har Djävulen misslyckats hittills.


Men ännu har vi inte sett slutet. Ännu har vi inte sett Jesu slutliga seger. Guds alla löften i profetiorna uppfyllda som det står. Och vi väntar på det.

Vi ser nu hur Trump enligt rykten försöker att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Och vilket motstånd som redan tonar upp sig. Djävulen vill absolut inte att det ska ske. För då finns ju Gud. Då har Jesus uppfyllt ännu ett av löftena till Israel.

Ja vi ser hur Islam gör allt för att Muslimerna ska ha det Gud har lovat. Och Israel stå där och se att de inte fick Jerusalem. Det är som om deras mål är att bevisa att det var Allah som vann. Men Vi vet att Gud finns och står vid sina löften och kommer att fullfölja dem.

Det är en väldigt spännande tid vi lever i idag.

Och det är Jubelår. Och då ska något speciellt hända. Kanske är det, det här, att Trump ska erkänna Jerusalem som Judarnas huvudstad. Trump är kanske som många hävdar, sänd av Gud för att välsigna Israel.

Vi får se, Jubelåret lär fortsätta till Påsk 2018.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar