torsdag 14 december 2017

Ändetiden 290,
Kyrkan har blivit som berusad



Vi ser här alltså att Kyrkan kommer att bli som en drucken. Förförd och tappa förmåga att tänka klart.

Och åter igen känner vi igen oss i kyrkan idag. Hela Kristenheten i Sverige har blivit som förförd, förtrollad.

Upp 18:6 Besvara henne lika och gengälda henne dubbelt, till er del, efter hennes gärningar. Häll i dubbelt åt henne i den bägare i vilken man fyller.


Det är det här vi kan se i våra kyrkor idag. Ja det griper omkring sig i många kyrkor. Kyrkan idag är som Berusad. Denna förvirring. Denna vilsenhet. Hela Kristenheten i Sverige har blivit som förförd, förtrollad.

Det är det här som i vi också har kunnat läsa på andra håll t ex Upp 15:8

Upp 15:8. Och Templet fylls helt med rök från Guds härlighet och från hans kraft [makt], och ingen kan komma in i Templet medan de 7 änglarnas [budbärarnas] 7 plågor [förbannelser, skador] fullföljs.

Så är det i våra kyrkor idag. Vi ser inte klart längre. Det är som vore det fyllt med rök och man famlar fram och undrar. Vad ska vi göra för att få väckelse. Vad ska vi göra för att få fart på verksamheten. Men ingen ser något svar. Det är bara ett töcken. Ja hela kyrkan är som fylld med rök som gör att man inte ser.

Och vi har det också i Upp 16:13

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Här läser vi om de onda Andarna som ska finnas på ändens tid och en av dem är Ormen. Ormen var ju han som förförde Eva till att äta den förbjudna frukten. Eva är ju en symbol på församlingen.

Och det är alltså den, alltså kyrkan som ska bli förförd av Ormen. Och här har vi det alltså igen den förförelse, förvirring, berusning etc som ska gripa Kyrkan i ände tiden. Precis som vi ser sker idag.

Vi kan alltså se på flera ställen att så här kommer det att bli. Kyrkan kommer att bli som berusade, förförd, blind, i ändens tid. Och det är precis så det är idag med kyrkan i hela västvärlden.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Vad är det för ett tal? "Häll i dubbelt åt henne..."
    När nu NT riktar sig till oss kristna, så har vi fått lära oss av Jesus, att vända andra kinden till.
    Det folk, som Gud kallar "sitt folk", uppmanas till att draga ut ifrån "det stora Babylon", så att det icke gör sig delaktigt i hennes synder...

    Är det folk i största allmänhet som åsyftas? Om det är de heligas folk, som bor där varest Skökan tronar, så är varningen befogad. Avgudadyrkan fanns dock överallt i världen, då den kristna församlingen grundades, så varthän skulle de draga ut? Det var först med islams heliga krig, som Gud verkställde sin dom över Skökan.
    Skriften säger, att Gud ingav dem (jihadisterna) i hjärtat, att de skulle utföra vad han hade i sinnet. Upp.17:16-18

    Det är förbryllande, att Gud ikläder sig ansvaret för att tillintetgöra "det stora Babylon", när det är muslimernas gud Allah, som genom Koranens skrift som åstadkommer detta.

    Kristna skiljer väl mellan JHVH och Allah? Inte kan det väl vara samma gud som döljer sig bakom namnet Allah?

    Har vår Gud JHVH vittnat om, att Jesus är hans enfödde Son, så kan han näppeligen 600 år senare till Muhammed påstå motsatsen. Det heter ju, att Gud kan inte ljuga, så vem döljer sig egentligen bakom namnet Allah?

    SvaraRadera