söndag 31 december 2017

Ändetiden 304,
Jubel i himlen



Nu Jublar himlen och vilka är det. Jo det är de som har Jesus. Hans sanna tro. Det kan vi läsa i Ef 2:6

I de gångna avsnitten har vi läst om den Falska kyrkan, den Korrupta kyrkan (i Upp 17 och 18), och vi har kunnat se hur den skall falla ihop. Gud ska utradera den.

Nu kommer några bibelställen där vi får läsa om det Gud vill ha. Det som kommer att ta över. Det sanna livet i Gud. Det här kommer alltså i Upp 19. Där kan vi läsa om hur vi ska vara som frälsta, som Kristna.

Upp 19:1. Och sedan hör jag ljud av en väldigt stor folkskara i himlen, som säger: Halleluja, frälsningen och äran och lovprisningen och makten tillhör Jesus [Herren] vår Gud.


Vi ser att det är i Himlen man jublar, det är därifrån lovprisningen hörs. Men hur är det då hos oss som lever här på Jorden. Har vi något hopp. Ja här kan vi läsa ett ord av Paulus. Som visar att vi medan vi är här på Jorden faktiskt också är i himlen. Vi är där med Jesus. Genom hans frälsning.

Det förklarar hela det här ordet. Vi är alltså med i den skara som jublar i himlen. Och vi är där genom Jesu frälsning, fast vi fortfarande är här på Jorden.

Vi ska läsa det här bibelstället och det står i Ef 2:4 – 6.

Ef 2:4. Men Gud är rik på nåd på grund av hans stora kärlek, med vilken han äskar oss.
Ef 2:5. Och vi som är döda i oss själva på grund av synd [överträdelse], väcker han till liv genom Messias [Kristus]. Av nåd har ni blivit frälsta.
Ef 2:6. Och han reser [väcker] upp oss och sätter oss i himlen med Messias [Kristus] Jesus.

Här kan vi läsa det. Det är något som pågår. Jesus ger oss liv av nåd, och då sätter han oss också i himlen. Det här är ett intressant Bibelställe för det ger att vi som kristna som är i Gud, som är i Jesus, vi får redan här också vara hos Gud i himlen.

Och det betyder då också i sin tur att vi som har Jesus vi ska glädja oss när denna tomma falska kyrka försvinner, för då kommer Jesus till sin rätt. Då är det hans nåd som gäller och hans himmel som uppenbaras.

Upp 19:2. För sanna och rättfärdiga är hans domar, för han dömer den stora skökan som fördärvar jorden med sin otukt [avgudadyrkan] och han ger igen för sina tjänares blod från hennes hand.
Upp 19:3. Och åter sade de: Halleluja. Och hennes rök stiger upp i evigheters evigheter.

Det är Jesus som har dömt den Falska Kyrkan, den Korrupta Kyrkan, som satte världen framför honom. Kyrkan som bara blev en falsk underhållning. Ja den Kyrka som blev en arbetsplats för handelsmän i Andliga ting. Och som blev som en Kvarnsten som mal sönder allt Andligt liv.

Och vi som har haft Jesus i oss. Vi som har haft den ande i oss som kommer från Himlen, Ja som andligt sett varit i himlen med Jesus, och som därför känt att den här kyrkan är falsk, tom, tjänar andra, vi har haft rätt. Jesus har nu visat det och dömt kyrkan.

Och här kan vi läsa att Jesus ska segra också över den Falska kyrkan.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar