torsdag 7 december 2017

Ändetiden 283,
Vilddjuret ska behärska många folk under änden



På slutet här i vers 15 har vi en intressant förklaring. Vatten står för folk.

Och där Skökan och Vilddjuret är, är många folk.

Upp 17:15 Och han förklarar för mig, vattnen som du ser, där skökan sitter [bor], är nationer och folk och stammar och språk.


Här kan vi alltså se att Vatten i Bibeln ibland är en symbol för folk. Någon som vi använt i flera sammanhang. T ex redan i 1 mos 1.

1 Mos 1:2 Och jorden var totalt tom och mörker var över urhavet [avgrunden]. Men Guds ande var i rörelse över vattenytan.

Här ser vi hur det redan i början fanns människor, människor som Gud brydde sig om, Och hela Guds Andliga skapelse börjar alltså med det här. Gud bryr sig om oss människor.

Och här i Upp 17:15 ser vi att det är de många folken som behärskas av Vilddjuret, det som Skökan sitter på. Och det är det vi upplever idag när ondskan breder ut sig i vår värld och tar för sig mer och mer. Och det märkliga är att det sker med någon form av självklarhet.

Skökans och Vilddjurets färg är ju Rött, och det är vänstern och Socialismen som behärskar vår värld idag och försöker ta över mer och mer.

Men Jesus ska alltså segra och det vi ser idag är steg på vägen mot Jesu seger.

Och en annan intressant sak är att när Vatten står för länder och folk etc., då blir bilden av Sjön som brinner med Svavel, alla människor och folk och länder som plågas av Vilddjuret som vi just nu upplever.

Det vänstern gör idag kommer att dokumenteras och framtida släkter kommer att kunna se det. På samma sätt som vi idag kan se Hitler och hans hemskheter.

Och på så vis kommer man i framtiden att undvika det galna som vi ser framför oss idag. På samma sätt som vi idag undviker att upprepa Hitlers folkmord med Gaskammare och hemskheter.

Jesus lever och han kommer att segra!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar