tisdag 12 december 2017

Ändetiden 288,
Kyrkan har blivit ett sätt att känna pengar


Kyrkans fokus har blivit pengar, att förse sig och det som ger vinst. Det är business som sker i Kyrkan. Pengarna styr.

Präster och Pastorer är som Handelsmän som säljer religiösa aktiviteter och religiösa ceremonier.

Upp 18:1 Och sedan ser jag en ängel [budbärare, sändebud] som kommer från himmelen, som har väldig makt, och som lyser upp jorden med sin härlighet [majestät].
Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.
Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].


Det Stora Babylon, Den korrupta Kyrkan är full av ondska och penning begär.

Hela detta system är som en Industri, något Handelsmän lever på att sälja. Kyrkan hade blivit Business. Och det är något vi märker idag också i våra frikyrkor. Där försäljning ofta är en del av det man pysslar med.

Och medan man i världen gratis kan lyssna på musik idag via sajter med streaming, så säljer man inom kristenheten fortfarande CD och inte billigt, nej 150 kr/st är en vanlig summa, och böcker de ligger oftast över 200 kr/st.

Att tillverka en CD det kostar någon enstaka krona, resten är Vinst. Det visar lite proportionerna i det man gör.

Betäckningen Handels män är alltså en väldigt träffande titel på mycket av människorna i den Kristna verksamheten idag.

För många har Kyrkan idag blivit deras försörjning och något att berika sig på och man har inget annat. Det är Kristendom man kan och det är där man har sitt levebröd och varje månad måste pengarna komma in.

Och hela detta tänk gör att pengar och penningflöden är det som styr.

Och visst ska de som tjänar Gud har sin försörjning genom församlingen, men det får inte göra den till en industri med business, ett sätt att bli rik. Gud ger vad vi behöver och han är inte njugg och snål. Men ett fokus på pengar och penning begär är av ondo, och för hela Kyrkan snett.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar