lördag 9 december 2017

Ändetiden 285,
Tills Guds ord blir fullföljda



Allt detta som ska vara i ändens tid det är tills Guds ord är fullföljt. Tills det som står i Profetiorna har blivit uppfyllt.

Upp 17:17 För Gud inger i deras hjärta att göra hans vilja, och utföra syftet och att ge deras kungadöme till vilddjuret, ända tills Guds orden [sakerna] blir fullföljda.

Och när är då det.

Ja det är något som många profetutläggare har velat veta i alla år. Men vi kan få ett tips när vi läser Daniels bok där hittar vi nämligen i näst sista versen

Dan 12:11.  Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12.  Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.
Dan 12:13.  Men du, går mot slutet och du skall vila och du skall uppstå till din del vid dagarnas [tillvarons, det fastas] slut.


Här i Daniel kan vi läsa om när förödelsens styggelse sätts upp och var skulle den stå. Jo där det dagliga offret förrättades, det skulle ju tas bort så att förödelsens styggelse sattes upp. Och det var på Tempelplatsen, där Templet stått som man offrat i.

Där står idag Klippmoskén. Den är alltså förödelsens styggelse. Och Jesus talar om det som Förödelsens styggelse som står på Helig plats.

Klippmoskén restes 688 e kr och det innebär att 1290 dagar, eller år som man ska räkna i, det blir 1978 och det var då som Camp David förhandlingarna började som senare ledde till freden mellan Israel och Egypten och ytterligare senare också mellan Israel och Jordanien.

Och räknar man 1335 år kommer man till 2023. Det blir alltså ett spännande år. Och exakt vad som händer då får vi se när vi kommer dit. Men det är alltså det år som Daniel sätter upp som det år man ska hålla ut till.

Och är det då som Guds ord har blivit fullföljda så att vi får se Guds rike komma till oss. Jesus vår befriare. Israels Messias. Ja vi får se Gud vet.

Kommer Klippmoskén att rasa samman det året. Det står det inte heller. Den kanske kommer att stå kvar. Men Gud kommer att fullfölja det han sagt så att det året kommer att vara en vändning. Har man hållit ut till dess då är man lycklig.

Men exakt vad som kommer att hända vet alltså Gud, och han kommer att fullfölja allt han har lovat.

Halleluja, Jesus ska segra, Ja segern är redan vunnen!

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Säger Bibeln, att om man har hållit ut till år 2023, så tyder det på, att alla som är här då har levt tidigare och återfötts. För det är väl inte troligt, att världens miljarder människor, som någonsin har levat skall uppstå på den dagen genom att bokstavligen komma ut ur gravarna. Läs vad som menas med att det judiska folket kommer
    ut ur gravarna. Hes.37:12-13

    "Den yttersta dagen", som talas om, då både onda och goda skall återuppstå måste omfatta tusen år och de har nu med största sannolikhet passerat.

    Löftet om "frälsning" i tron på Jesus gäller så länge vi kan hoppas på detta. Men, ett hopp som man ser fullbordat är inte längre ett hopp. Hur kan någon hoppas det som han redan ser? Rom.8:24

    Så när Herren stiger ned på Oljeberget med alla sina heliga (tidigare "frälsta" människor), då har räddningen spelat ut sin roll. Vi skall då aldrig mer behöva dö "den andra döden". Upp 21:3-4

    Men alla de folk (muslimer), som lockas in i "den stundande striden" mot Jerusalem skall förgås genom att eld faller ned från himlen. Upp.20:8-9

    SvaraRadera