måndag 4 juli 2016

Bibeln är full av bilder
160704


Ja så är det. Bibeln är full av bilder. Jesus använde själv liknelse för att beskriva det han ville säga. Man brukar säger: En bild säger mer än 1000 ord. Och så är det.

Sedan har vi dessa människor som hävdar att de tror precis som det står och som därmed egentligen förminskar Guds budskap.


Javisst, mycket av bibeln är skrivet rakt upp och ner och är inga bilder. Och då skall man givetvis läsa som det står. När Jesus sa älska din nästa som dig själv så var det ingen bild utan det var just som han sa.

Men t ex när Uppenbarelseboken beskriver Jesus i Upp 1 och hur han står bland 7 ljusstakar så är det en bild. Och det kan vi läsa i samma kapitel. Ljusstakarna är en bild av församlingarna som sprider ljuset i världen.

Vi har beskrivningen av Laodicea i Upp 3:14 – 22, som är blind och naken. Det är givetvis också en blid av tillståndet i den församlingen.

Så Bibeln är full av bilder och vi måste ta till oss budskapet i dessa bilder för att förstå bibeln.

I dagens avsnitt i den här bloggen från 1 Mos 1:30 ser vi just samma sak. I beskrivningen av hur människan skall behärska djuren så kan man också där se en bild. En blid av livet på väg mot den fulla frälsningen. Där människan är det Gud har tänkt sig och djuren är tillstånd på vägen dit.

Vi kan se det här också i 1 Mos 2:18 – 20 där Gud skapar djuren. Men det är ingen som blir godkänd av Adam. Ingen är som Gud vill ha det.


Jesus hjälp oss att vara öppna när vi läser bibeln och se dina bilder och kunna förstå ditt budskap rätt. Jesus.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar