fredag 15 juli 2016

Vår framtid 62
Guds Ande tar över


I Hes 39:16 i förra avsnittet hade vi kommit till där vi är idag och här i fortsättningen kan vi alltså se vad som skall komma. Och det som skall ske är att Guds Ande tar över världen.

Och det som är intressant är att vi är här idag, inför detta. För vi har sett Gaza remsan i Hes 39:11 och vi har sett de Palestinska områdena i Hes 39:15 – 16. Så nu väntar vi på att de 7 nya uppresningarna skall bli färdiga (flera av dem är redan verkställda), och då eller kanske redan, kommer vi hit när anden skall utgjutas och det innebär att vi också kommer till Upp 19:17.

Så genom det här har vi alltså fått ett samband mellan vredesskålarna i Upp 16 och Jesu ankomst i Upp 19.

Jesus kommer verkligen snart.

Hes 39:17 Och du människoson [Adams son] så säger herren Jesus [Jashve], han säger åt fåglarna, alla med vingar, och åt alla fältets [åkerns] djur. Ni skall församla er, och de kommer. Ni skall samla er från runt omkring, för mitt offer som jag offrar åt er, ett stort offer på mitt berg, Israel, och ni skall äta kött och ni skall dricka blod.


Fåglarna här är Guds Ande, Vi kan se det här på andra ställen i bibeln att när Gud talar om fåglar så representerar de andar. Vi har det t ex i texten om när Jesus döptes då kom anden i form av en duva och sänkte sig över honom.

Och vi ser här att det är mycket som skall intas. Och det är både kött och det är blod. Det är hela livet, både det lekamliga och det andliga skall tas över av Guds Ande.

Man frågar sig också om det bara är Guds Ande som skall verka här eller om det finns andra ande makter också inblandade, det står ju både fåglar och alla med vingar. Och så kan det vara för ser vi i historien så har Gud stundtals sett till att även det som andra makter har gjort har lett till att hans plan fullföljs. Så att hans Ande och kraft slutligen kan segra.

Det är också intressant att det står fältets, markens, djur. Marken är ju en symbol för Israels, och de troende. Och markens djur är då alltså Israels folk som skall samla sig. Här står det alltså också att Israel skall samla sig.

Och man kan också se det som en uppmaning till de kristna de som är inympade i det äkta olivträdet, Israel (Rom 11:17 – 24), att också de skall aktivera sig i denna sena tid och delta i Guds arbete att få världen dit Gud vill.

En liknande profetia som den vi hade här har vi också i Upp 19:17 - 18.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].


Och här i Hes 39:18 ser vi fortsättningen och den liknar också det vi hade i Upp 19:18.

Hes 39:18 Ni skall äta stormäns kött och dricka jordens regenters blod, hjortar, lam och bockar, oxar, alla Basans feta djur.
Hes 39:19 Och ni skall äta fett och bli mätta och ni skall dricka blod, som er förmån [som druckna], av mitt offer som jag offrade åt er.
Hes 39:20 Och ni skall bli mätta av min måltid, hästar och skaror av mäktiga män och alla krigsmän, säger Herren Jesus [Jashve].

När Guds Ande fyller människorna är det fest. Det är festmåltid för nu fullföljer Gud sin skapelse. Det är den fest som Gud pratat om i alla sina profetior.

Här kan vi citera Joel 2:28 – 29 som förmodligen handlar om samma sak.

Joel 2:28.  Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
Joel 2:29. Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.

Här ser vi att det gäller alla kategorier, både män och kvinnor, både gamla och unga och oberoende av Social status.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar