måndag 11 juli 2016

Vår framtid 58
Israels 7 krig tar oss fram i Gog profetian

Att det skall vara 7 krig det ser vi i Hes 39:9, och det har vi redan haft idag. Alltså har vi kommit fram hit i historien och kanske t o m passerat den här punkten, för det har varit mer än 7 krig lite beroende på hur man räknar.

Hes 39:9 Och innevånarna i Israels städer går ut och bränner och lägger i elden, sköldar och krokar, bågar och pilar och handpåkar och spjut och de bränner dem i eld i 7 omgångar [år].
Hes 39:10 Och de bär inte träd från marken [fälten] och de hugger inte av skogen, för beväpningen bränner de i eld och de tar byte från sina rövare och plundrar sina plundrare säger Herren Jesus [Jashve].


Det skall ske i 7 omgångar det ser vi här. Och det skall vara kraftfullt. Här pratas det om Eld, och att bränna i eld, det som är kvar från fienden.

Och vi kan se i historien hur det varit minst 7 krig mellan Araberna och Israel.

Vi har kriget 1948, 1948, 1967, 1073, Vi har intifadorna och vi har krigen mot Libanon och nu på slutet Gaza krigen.

Vi kan se här att det varit minst 7 krig, så vi har alltså passerat den här punkten i profetian.

Det finns många som går och väntar på Gog kriget som något som skall komma. Men om man översätter år med omgångar och konstaterar att i Hes 39:2 så används ett ord som kan översättas med gå i cirklar, alltså att det skall upprepas gång på gång, så ser man att det redan har varit ett antal omgångar och att vi har redan kommit en bra bit in i den här profetian.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar