söndag 24 juli 2016

Var är Jesus
160724


Det finns många människor idag som undrar var Jesus är. Hur kan allt det hända som vi ser idag. Men då skall man läsa Upp 15:1 – 4

Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem lyder [fruktar] verkligen inte dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] klargörs.

Vi lever idag i vredens tid. När är Gud häller ut sina vredesskålar över Jorden. Och det vet vi för vi har glashavet. Hela Jorden är idag genomskinlig. Vi ser allt just som det händer. Det är en unik situation. Aldrig har det varit så, men det är så idag.


Då vet vi att Jesus är med oss och att det är han som är bakom allt som händer. Det kan vi läsa här. Det är Guds vrede som verkar i allt det vi ser idag omkring oss. Och det är därför att människorna inte går Guds väg. Då måste Gud till sist ta i för vi är här på slutet och Guds rike skall snart komma.

Och vi ser här på slutet i vers 4 vad vi har att se fram mot. Alla folk skall komma och skall tillbe Gud och Lammet alltså Jesus.

Gud vet alltså vad han gör och det är hans domar vi ser går i uppfyllelse. Och det är alltså dags att sjunga Moses och Lammets sång för vi är inne på slutet för det Gud upprättar sitt rike bland oss.

Och vi kan också citera från 1917 år översättning:
Men när detta begynner ske, då mån I resa eder upp och upplyfta edra huvuden, ty då nalkas eder förlossning." (Luk. 21:28) 


Tack Jesus att du verkar fast vi inte alltid förstår det. Tack att du är med oss nu i denna sena tid. Jesus!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar