lördag 30 juli 2016

Vår framtid 77
Summering Guds mål
Upp 21:1 - 8

När vi läser i Upp 21 och 22 får vi se Guds mål med sin skapelse, Det som Gud kommer att ge oss när han är klar.

Det är en fantastisk tillvaro. Där Gud verkligen kommer att ta hand om oss.


Han kommer att göra allt nytt. Det här är samma som händer när man blir frälst. Fast man fysiskt är densamma som tidigare är man ändå en ny skapelse i Jesus. Och så kommer också det nya att bli som Gud ger oss.


I den här nya skapelsen kommer Himmel och Jord att vara förenade, Gud kommer ner till oss. Och han ser ut som den församling som han vill ha oss till, Hans helig stad ser ut som en brud smycket för sin brudgum. Och det här är bröllopet som finns beskrivet på många ställen i Bibeln när Jesus och hans Brud församlingen förenas.


Gud är enkel han är som en av oss och han bor mitt ibland oss. Det är vår Gud och vi får vara hans barn av nåd.


Och Gud skall inte bara vara hos oss, han kommer dessutom att utplåna all sorg och all död. De plågor som förr fanns är borta i Jesu namn.


Här ser vi det som Gud sa redan i 1 Mos 1 att han skall skapa människan till sin avbild. Det är det som hänt här. Den som segrar skall få allt. Gud skall ge oss allt. Och vi skall vara hans barn, hans söner. Och han skall vara vår Gud.


Men det här är inte till för vem som helst. Vi måste ta emot och ställa upp för Jesus och vi får inte vara fega, Vi får inte vara otroende, inte anstötliga, inte avgudadyrkare etc. Ondskan kommer aldrig in i det här Gud vill ge oss.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar