lördag 2 juli 2016

Vår framtid 49
Människan som är Guds likhet skall regera


Och Gud gillar människorna och han vill att de skall styra på Jorden, för de är ju från honom. Det är ju Jesus och hans församling.

1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll landet [jorden] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 
| <Alt:> Och Gud välsignade dem och Gud sade till dem: Lär känna [var fruktsamma] och överflöda [bli många] och fullfölj den fasta grunden och som rena skall ni vara ödmjuka [stiga ner] i perioder av tillväxt och i det väldiga namnets strålglans i det myllrande livet på den fasta grunden [jorden].


Här har vi den första missionsbefallningen. Vi skall gå ut i hela världen och göra alla folk till lärjungar eller som det står här bli många och uppfyll jorden.

Och vi som är Jesu brud, födda av honom vi skall regera över alla andra former av Liv. Livet i havet, bland Hedningarna. Fåglarna, det andliga livet, Olika former av Andar. Det är Guds ande som skall regera. Och vi ser också Kräldjuren, där vi har ormen. Det som är från den onde skall vi också regera över och ta kommandot över. Satan är besegrad.

Det här kan vi också se i Upp 20:4 där det beskrivs hur 1000 årsriket skall regeras.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

De är de människor som inte har böjt sig för Vilddjuret, det är de som skall regera och de skall regera ihop med Jesus.

Vi ser också i 1 Mos 1:28 att vi skall vara rena i Jesus och att vi skall vara ödmjuka, och i Jesus har vi vår fasta grund.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar