söndag 3 juli 2016

Vår framtid 50
Guds rike bär frukt


Det Gud har skapat hans evangelium bär frukt blir kraftfullt. För det är välsignat.

1 Mos 1:29 <Trad:> Och Gud sade: Se jag har gett er alla växter [allt gräs] med säd [frö] att , som är på hela markens yta och alla träd med frukt med frö för att så, är till föda för er.
| <Alt:> Och Gud sade: Se jag ger er all kraftfull avkomma som växer, till välsignelse för hela den fasta grundens uppenbarelse, och alla stadgar som i sig bär stabil frukt skall ni ta in.


Här kan vi se vad som är Guds vilja. Det är att vi skall så hans frö över hela jorden. Hans Evangelium, Sprida ut det så det växer, så att Guds vilja sker över hela jorden.

Och det skall leda till välsignelse, till en kraftfull avkomma, Det Gud skapar är bra. Det är starkt, och det skall täcka hela jorden. Hela den fasta Grunden. Den grund som Gud har lagt i Jesus. Den fasta klippan.

Det är det som skall komma över hela jorden. När Guds skapelse är fullbordad, och 1000 årsriket inleds, den 7:e dagen Guds sabbat.

Och Guds bud gäller. Det är inte så att Gud har avskaffat sina bud, utan bud som bär stabil frukt skall vi ta till oss. De är från Gud och ger stabilitet i vårt samhälle.

Det är därför det samhälle som vi har just nu inte fungerar. Det samhälle där man avskaffat Guds bud. Och skapat sina egna. Det blir inte stabilt. Det är inte den fasta klippan utan lösan sand. Och då faller det.

Det är Guds bud vi skall hålla och Jesu Evangelium om nåd och frälsning. Ta emot Jesus och göra som han vill, det ger ett starkt samhälle.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar