söndag 24 juli 2016

Vår framtid 71
Kyrkorna delas och faller ihop


När vi läser Upp 16:17 – 21 så ser vi vad som skall hända med våra kyrkor och församlingar och här i vers 19 kommer mera exakta profetior om vad som skall hända.

Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.


Hela kristenheten och alla religiösa system kommer att skaka. Och ut av detta kommer tre grenar. Vi ser här i vers 19 att det delas i 3 delar. Ser vi det i det långa perspektivet så ser vi hur Kyrkan har delats i Den Katolska Kyrkan, Det Grekisk Ortodoxa Kyrkan och i de Evangeliska Kyrkorna. Men som vi skrev tidigare kan man också se den här profetian specifikt för vår tid och då skulle det hela innebära att vi idag på ändens tid får tre delar i Kristenheten.

Vidare kan vi se att Gud häller sin vrede över den Katolska kyrkan. Babylon står här för den Katolska Kyrkan, Romarrikets arvtagare och som brukar betecknas med Babylon i profetiorna. Vi får se vad det kommer att innebära när Gud häller sin vrede över dem Katolska Kyrkan. Men redan kan man konstatera att den tappade mycket av sin makt under 1900 talet.

Vi ser också att folkens städer faller. Och folkens städer är de olika stadskyrkorna och det kan vi redan se hur de faller ihop. De har inte alls den makt som de hade en gång, och även medlemsmässigt är de på väg ner.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar