torsdag 7 juli 2016

Vår framtid 54
Det välsignade 1000 årsriket


Gud vilade på den 7:e dagen. För han var färdig med sitt verk. Han hade gjort människan till Guds like. Till en del av honom. Nu var det klart. Och den tid som nu var, var en helig tid. Gud välsignade den.

1 Mos 2:2 <Trad:> Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud var färdig i den 7:e perioden med sitt verk, som han hade gjort och han har omvänt dem [du må komma till ro] på den 7:e dagen, som ett resultat av hans arbete, som han gjort.
1 Mos 2:3 <Trad:> Och Gud välsignade den 7:e dagen och han helgade den för på den vilade han från allt sitt verk, skapandet som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud hyllade den 7:e perioden och han renade den, för på den hade du vänt om från allt arbete ledd av uppenbarelsen, Guds tänkande.


På den 7:e dagen, Guds Sabbat, är det 1000 årsriket som råder. Och 1000 årsriket kan vi läsa om i Upp 20:4. De som skall regera i 1000 årsriket är de som inte tagit Vilddjurets märke och inte tillbett dess bild. De skall få liv och skall döma, styra, världen, tillsammans med Jesus.

Med andra ord de som inte låtit Vilddjurets Anda ta över sig. Den anda som vi möter idag runt omkring oss.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Man kan undra vad som kommer att hända den 7: dagen eller under 1000 årsriket som ju är samma sak. När Gud skall vila sig. Gud har arbetat och varit aktiv i 6000 år och åstadkommit det fantastiska som vi just nu börjar skönja. Och så skall han lägga av, vila sig. Det är en konstig fråga, som jag faktiskt aldrig hört någon ställa sig. Men den borde vara berättigad.

Och som vi skrev om Upp 20:4 så ser vi också där att det är inte Jesus som regerar utan det är de som övervunnit Vilddjuret, som inte dyrkat dess bild och märke. Det är de som skall regera och de skall göra det tillsammans med Jesus.

Det är alltså så det skall äga rum. Det är så sabbaten kommer att vara. Gud är inte borta. Han är där och människorna är uppfyllda av honom, av Jesus. För skapelsen är klar och vi är en bild av Jesus. Vi är som han, fyllda av honom.

Tänk vilken fantastisk tid det kommer att bli

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar