onsdag 27 juli 2016

Vår framtid 74
Summering 
Sakarjas profetia om Israels upprättande


I Sakarja 12 och 13 finns en intressant profetia där vi kan se vad som kommer att hända med Israel och runt det i ändens tid.

Här har vi en summering som sammanfattar vad de olika delinslagen innehåller. I den här profetian får vi både se hur Israel blir angripet men hur Gud försvarar och upprättar Israel och hur Islam försvinner.


Vi ser att profetian beskriver vår tid för Jerusalem framställs som ett stort problem i värden. Det beskrivs i termer av berusningens bägare, och en tung sten.

Man ser t o m här hur folken vill dela Jerusalem, precis som vi ser idag.


Men Gud slår alla med vanvett och blindhet, medan Juda hövdingar skall vara som eldsskålar och sluka folken runt omkring. Precis som vi sett att det gått vid alla angrepp som varit hittills.


Judarna skall bli frälsta, det säger Bibeln i Sak 12:7, de skall bli räddade.


Alla hednafolk som går mot Jerusalem skall förgöras det lovar Gud i Sak 12:9


Gud skall utgjuta en bönens och nådens ande över Israel och de skall se upp till Jesus den som de har stuckit och de skall sörja honom som den ende sonen. Så det är väldigt intressanta tider framöver nu.


Gud är inte ute efter en absolut likriktning utan vi får vara lite olika grupper som tror på Jesus på lite olika sätt. Det är OK för Gud.


Men det alla har gemensamt är att Jesus är källan som renar mot synd och orenhet. Och Guds vilja är att hela världen skall bli frälst, Det var därför som Jesus kom, för att frälsa världen.


Islam kommer att försvinna det ser vi i fortsättningen på Sakarja. Ja man kommer t o m att skämmas för att ha haft med Islam att göra.


Här i Sakarja kan vi alltså se hur Gud försvarar Israel och hur de en gång skall ta emot Jesus, och vi kan också se hur Islam kommer att försvinna.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar