tisdag 12 juli 2016

Vår framtid 59
Arabsidan har fått Gaza enligt Profetian


Går vi vidare så ser vi att också Hes 39:11 redan är uppfyllt. Arabsidan, Israels motståndare, har redan fått Gaza, som den här versen profeterar.

Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak för kult, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}


Här är profetian på Gaza remsan som Israel lämnade över till Arabiskt styre 2005 då hade vi alltså kommit hit i den här Gog profetian. Gaza remsan är ju just ett område som ligger öster om havet. Och Gaza remsan kan ses om Arabsidans död, det är en grav. Det är ett intressant uttryck för det förebådar att motsättningarna snart skall vara begravda.

Här i den här versen kan vi också hitta Hamongog. Det är samma ord som Harmagedon i Upp 16:16. Och det visar hur uppenbarelseboken och den här profetian i Hesekiel hänger ihop. Det är alltså samma tid vi pratar om i Upp 16 och i Hes 39:11.

Och den tiden är alltså nu. Det är nu Harmagedon sker eller mycket snart skall ske. Harmagedon hänger alltså ihop med Gaza remsan. Och det är en del av Guds vredes skålar.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar