lördag 23 juli 2016

Vår framtid 70
Profetia över Kyrkorna i Änden

I Upp 16:17 – 21 har vi en profetia över hur Guds vrede skall drabba Kyrkorna, Hans församlingar, och då naturligtvis för att de inte går hans väg, och syftet är att rensa ut allt som inte är friskt, och genomföra Guds rike bland oss.


Upp 16:17 Och den 7:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i luften (i andevärlden *) och det kommer en väldig röst [ljud] från himmelens tempel, från tronen, som säger: Det [Han] har skett [blivit till]. {* både grekiskt och judiskt tankesätt var att det var andar och demoner i luftrummet}
Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.
Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.
Upp 16:20 Och nu flyr alla öar, och berg går nu inte att finna.
Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].

Det här är en intressant profetia som står här på slutet, i Uppenbarelseboken. Vi ser att den handlar om den andliga världen för det talas om luften vilket står för Anden.

Eftersom det står här på slutet så handlar det förmodligen om ändens tid. Samtidigt som vissa delar kanske redan har hänt och är på gång just nu.

Vi kan se att det kommer att vara en väldig Evangelisation, Det kan man se på att det står om Dån, Åska och Blixtar, Starkt ljud, och Ljus som står för både spridande av evangelium och spridande av andlig klarsyn. Och så det hörs och syns.

Och vi ser också att allt kommer att skaka. Hela Jorden kommer att påverkas av detta.

Vi kan se att så här har det varit de senaste 2000 år, men på ett speciellt sätt, nu på slutet. Evangelium har nått ut på ett sett som det aldrig gjort förut. Och det budskap som Jesus förde fram har totalt förändrat Jorden.

Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar