söndag 3 juli 2016

Tider skall avkortas
160703


Det är Jesus som säger det. De hemska tiderna skall avkortas så att inte allt kött, alla människor, förgås.

Mark 13:20. Och om inte Jesus [ Herren, Jashve] då avkortar [minskar ner, beskär] de dagarna, räddas [läks, görs bra] överhuvudtaget inte några människor [kött, varelser], men på grund av de utvalda, som han utvalt, avkortar [minskar ner, beskär] han de dagarna.


Här säger Jesus det i samband med sin profetiska utläggning om vad som skall komma. De hemska tiderna skall förkortas. Läser man verserna runt omkring finner man att det här förmodligen gäller specifikt Jerusalems förstöring 70 e.Kr.

Men nu har vi alltså en liknande situation när hela världen står upp mot Israel. Och många hävdar att det gäller också nu. Och de innebär att Israel skall bestå och att människorna skall bestå. Och om så behövs så kommer Gud också nu att avkorta tiderna så att inte alla människor förgås.

Och vi får alltså också i vår tid ta det som ett löfte. Att Gud är med oss och att Världen skall bestå, och att Israel skall bestå.

Jesus var med oss i denna svåra tid. Håll ditt löfte att vi skall bestå och att Israel skall bestå. Du är vår Gud och vårt hopp.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar