tisdag 26 juli 2016

Vår framtid 73
Hagel som slår sönder och sedan välsignar


Och vad Gud skall göra när kyrkorna och samfunden delas och faller, det ser vi i vers 21

Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].


Gud kommer att sända hagel över människorna. Väldiga plågor så att de vaknar.

Det kan vi också se idag. Det elände vi fått i många Muslimska länder och som har runnit över också till oss här i Europa med den invandring som äger rum, är just det här som Gud gör för att väcka människorna.

Och vi ser också allt annat Elände som blivit i våra länder.

Kommer det att bli värre. Ja vi får se. Gud har sin plan.

Men i Haglet ligger också välsignelsen. När Haglet smält blir det vatten som vattnar marken så att det kan gro igen och komma nytt liv.

Och det är det Gud vill ha.

Det är alltså det vi får se fram emot. Gud välsignelse när Människorna har vaknat och förstått Guds budskap och vänt om.

Och efter det att Gud har låtit slå på värden och kanske främst den religiösa världen, med sitt hagel, som slår sönder allt. Kommer hans välsignelse till sist och han kommer att bygga upp sin tro som han vill ha den.

Så det kommer att bli jobbigt först, tills Gud nått sitt resultat, därefter kommer Guds välsignelse och Guds rike växer fram.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar