söndag 31 juli 2016

Vår framtid 78
Summering, Frälsningen i Jesus,
Upp 21:9 - 27


Frälsningen finns i Jesus, och det är den frälsta skaran som kommer att vara uppfyllelsen av Guds mål. Det beskrivs i Bibeln som det Heliga Jerusalem. En väldig stad från himlen.


Hela Guds härlighet finns i den här staden i det Gud vill ge oss.


Här ser vi hur både de 12 Israeliska stammarna och de 12 Apostlarna är förenade. Både det som tillhör Gamla testamentet och det som tillhör Nya Testamentet är med. Jesus är uppfyllelsen av Lagen.

Vi hittar också siffran 144 som är just 12*12 alltså en förening av de två talen.


Gud stad kommer att vara totalt genomskinlig och den kommer att vara ren. Ren som Guld. Och dess fundament beskrivs som ädelstenar. Allt kommer att vara perfekt för Gud har gjort det.

Genomskinligheten visar på den öppenhet som Gud vill ha i vårt samhälle. En öppenhet som kombineras med ärlighet och renhet.


Det är Jesu Evangelium hans ljus som kommer att leda oss. Det behövs inget annat för det Jesus kom med innehåller allt det vi behöver och det är det som kommer att leda oss.


Och hela Jorden kommer att följa Jesus och hans budskap. Världen kommer att ledas enligt de principerna och Jesus kommer att bli erkänd för det fantastiska som han faktiskt gjort för oss.


I Jesus finns inget mörker. Det är bara ljus, och alla kan få del av det här. Frälsningen är för alla och staden är alltid öppen.

Hela världen kommer att lova Jesus för han är vår frälsare.


Men åter blir vi påminda om att det här är för dem som ärligt tar emot Jesus och går hans väg. Ingen orenhet och ingen avgudadyrkan kan komma in i det Jesus ger oss.

Och de som har tagit emot Jesus ärligt och helt det är de som är skrivna i livets bok.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar