fredag 22 juli 2016

Vår framtid 69
Följ Jesus så går det bra


Det är viktigt att vi går tillsammans med Jesus och tjänar honom.

Ps 2:10.  Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11.  Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12.  Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.


Det är i Jesu visdom världen skall ledas. Folk skall fostras i hans anda. Och det finns glädje hos Jesus, för han är ren, han är fylld med iver att förverkliga sin glädje i oss.

Och det är hit vi skall komma. Det här förvirrade tillståndet som vi har nu när världens ledare famlar runt och inte vet vad de skall göra. Det kommer att ta slut och Världen kommer att ledas i Jesu anda.

Och det här stämmer ju med det vi läst i de andra delarna som vi studerat. Det stämmer med Uppenbarelseboken där 1000 år riket kommer. Det stämmer med 1 Mos 1 där Människan som är Guds avbild skall regera världen. Det stämmer med Hes 39 där vi ser hur Gud avslutar straffet mot Judarna och de får leva i trygghet i sitt land.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar