onsdag 13 maj 2020


Hur länge ska vi över 70 tvingas sitta i karantän
2020 05 13

Det verkar inte vara någon som bryr sig om den frågan. De frågor man i stället fokuserar på det är att sjukhusplatserna ska räcka och det totala misslyckandet som man gjort på äldreboende och smittan där. Men vi över 70 som inte bor på äldreboende, vem bryr sig om oss.

Det kanske t o m är så att man är glad nu när alla över 70 tvingas sitta i karantän. Och det är dödsstraff på att bryta sin karantän. Man kan ju bli sjuk och dö. Nej enda lösningen är att man som många andra länder plockar bort smittan hur samhället.




Och får man sjukhusplats? Ja det är inte säkert, för den man träffar när man ringer in och är sjuk tycker kanske att man är för gammal och där med har för dåliga prognoser. Och vårdplatserna behövs till någon som har bättre prognoser.

Och det konstiga är att vi inte hör om att det är brist. Detta fast sjuka inte får komma in och få ordentlig vård. Nej man har tydligen byggt upp ett system där man anser att dåliga prognoser är knutet till antal lediga platserna, på ett sådant sätt att man aldrig får brist.

Och även om man kommer till sjukhus så är ju prognoserna att dö alternativt få livslångt lidande överhängande.

Och varför ökar man inte insatserna så att smittan dör ut. Vill man inte det. Man kan t ex kraftigt öka provtagningen och följa upp resultatet med karantän och prov på anhöriga etc. skulle vidare-smittnings-siffrorna som nu tycks ligga runt 1 (det verkar i varje fall vara så i Skåne idag) börja gå ner och smittan dö ut i samhället. Nej i stället använder man den ökade provtagningen till att provta vårdpersonal med symtom så att man kan skilja ut de som inte har Corona och få tillbaka dem i arbete trotts deras sjuka. Det är ju ett helt sjukt beteende. Men det är hälsomyndigheternas svar på att de skulle öka provtagningen.

När man ser det här då ser man just att man inte vill få bort smittan. Man tycks driva linjen att alla ska drabbas och bli sjuka och de äldre ska tvingas sitta månader ja kanske år i karantän. Alternativt bryta karantänen med dödsstraff som hot.

Och det här är Sverige. Ett samhälle som brytt sig om sina äldre tidigare. Men idag verkar man helt inne på att äldre är värdelösa.

Man undrar om inte hela folkhälsomyndigheten borde sällas inför domstol för dråp alternativt mod, nu när men alltså medvetet låter 1000 tals dö utan att sätta in adekvata åtgärder för att så stopp på smittspridningen. Fast man idag har kunskap och vet hur man ska göra.

Jesus hjälp oss i Sverige, Hela Sverige har spårat ut. Allt går snett här idag. Jesus kom vi behöver dig!!

Karl Håkan

(Etiketter: Corona, Covid-19. Smitta, Smittspridning, Folkhälsomyndigheten)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar