torsdag 7 maj 2020


Vår mediavärld 15,
När man handlar på nätet ska man ha Användarnamn och Kod


För att kunna handla på nätet ska man ha kod och användarnamn. Har man inte det får man inte handla. Så är det på nätet. Och vi har det idag det vet alla som har handlat på nätet.

Här i Upp 13:17 hittar vi Vilddjurets namn och märke. Märke kan också översättas ”kännetecken” och då blir också översättningen kod naturlig och Vilddjurets namn är inget annat än det Användarnamn som vi alltid ska ha förutom koden.

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.


Så konstigare än så är det alltså inte. Vi är här idag. Vi kan handla på nätet men då ska vi ha Användarnamn och Kod, precis som det står. Och allt ihop är egentligen bara siffror i datorn. I en Dator är allt alltid siffror. Bokstäver återges med siffror och man har något som kallas ASCII tecken som just är en siffra för varje bokstav i vårt alfabet, och det är den som datorn minns och kommunicerar.

Och att man har märket på pannan står naturligtvis för att man minns koden i sin hjärna. I Bibeln brukar det man har i sinnet, i hjärnan, återges med att man har det som märke på pannan. Och att märket sitter på handen är ju inte konstigare än att vi slår in koden med handen.

Det finns många som krånglar till de här versarna men när man vet hur en Dator fungerar eller en modern Mobil telefon och hur det går till när vi handlar på nätet så är det alltså inte ett dugg konstigt utan det är precis som det står.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar