lördag 9 maj 2020


Vår mediavärld 17,
Vilddjurets bild och märke finns på flera ställen


Vilddjurets Bild och Märke finns på flera ställen i Uppenbarelseboken. Och det står både om Märket, alltså Kod som pekar på Internet och om Bilden alltså TV.

I många av fallen så klarar de som tolkar Bibeln idag inte av att se att det här är gemensamt. Att det är både i TV och på Nätet som samma ondska går ut.

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666


Vi möter det här igen i samband med Satelit TV

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].

Och vi möter det också i den första vredesskålen.

Upp 16:1 Och jag hör en väldig röst [ljud] från templet som säger till de 7 änglarna [budbärarna]: Gå och töm ut Guds vredes skålar på Jorden.
Upp 16:2 Och den 1:a går bort och tömmer ut sin skål på jorden [marken, landet] och det uppträder onda [skadliga, sjuka, gudlösa] och katastrofala [skadliga, syndiga, oanständiga] varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] på de människor som har Vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och de som dyrkar [älskar, tillber, böjer sig för] hans bild.

Och på alla de här ställena gäller det alltså den förförelse och ondska som kommer genom TV och genom Internet, när man ser fel program och surfar på fel sidor.

Karl Håkan

(Etiketter: Medier, Medievärld, Ordet, Upp 13, Märke, Kod, TV, Förförelse)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar