fredag 15 maj 2020


Vår mediavärld 23,
I dag filmas möten och pastorer fortsätter predika långt efter sin död

Nästa vers är en vers där man kan undra, varför står den här versen här. Har det inte alltid varit välsignat att dö i Jesus. Att han sin sak klar och sitt liv förlåtet.

Men här ser vi det tillstånd vi har idag när möten filmas, och Predikningar kan fortsätta att sändas flera år efter det de hållits.

Upp 14:13. Och jag hör en röst [ljud] från himmelen som säger till mig: Skriv, välsignade är de döda, de som dö i Jesus [Herren], från och med nu är det säkert, säger anden, de får vila från sina mödor [arbeten, slit], därför att deras gärningar [insatser, arbeten] följer [är efterföljare till] dem.


Det här är något helt nytt. Förr fanns budskapet när predikan hölls men när den var slut var det över. Så har det alltid varit. Ja man kunde göra anteckningar etc. från predikan. Men likafullt tappade man den riktiga närvaron.

Men så är det alltså inte längre. Idag kan man vara med på mötet fast det hölls för många år sedan. Vi har t ex Ludvig Karlsen från Evangeliecentret. Han dog 2004 men hans predikningar sändes i flera år i Visjon Norge efter hans död. Och fortfarande händer det att vi får se en sådan predikan. Fast Ludvig Karlsen nu varit död i åtskilliga år.

Samma sak gäller med Emanuel Minos. Minos dog 2014. Och går man in på nätet så ligger där flera av hans predikningar. Det är bara att klicka så kommer han och pratar i vår Dator eller TV om vi kopplar in den.

Det är det här som står här. Gud visste det här. I samband med att TV satelliterna kom så skulle också Filmkameran blir vanlig och möten börja spelas in.

Här kan vi alltså se att hela det Massmediala skeendet som vi har idag finns beskrivet här och Gud visste det redan för c:a 2000 år  sedan.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar