lördag 23 maj 2020


Vår mediavärld 31,
Kriget i Syrien finns i Upp 14:20


Upp: 14:20 är en profetia om tillståndet i Syrien. Vi kan konstatera att Damaskus ligger just 30 mil från Jerusalem. Staden som Gud räknar är just Jerusalem. Och därmed kan vi alltså se att det här pekar på Syrienkriget, och alltså vår tid.

Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].


Vi är i en mycket intressant tid. Vi är mitt där i profetian. Gud pekar på vår tid och vi kan se som vi har sagt hur det ena efter den andra profetian går i uppfyllelse.

Idag har det börjat lugna ner sig i Syrien och vi kan då se hur vi går vidare här bland profetiorna.

Och vi kan samtidigt i det här sammanhanget läsa 2 Pet 1:19 – 21, som just tar fram vikten av profetian.

2 Pet 1:19. Och vi har det profetiska ordet ännu säkrare [kraftfullare, fastare], något ni gör väl i att ge akt på, liksom en skinande lampa som skiner på ett mörkt ställe, tills dagen börjar skina och morgonstjärnan kan gå upp i era hjärtan [sinnen].
2 Pet 1:20. Den viktigaste kunskapen är att ingen profetisk skrift kan tolkas genom ens egen tolkning, den inträffar inte.
2 Pet 1:21. För profetia är inte en människas vilja [planer] som förs fram, utan människor ledda av Helig Ande som talar dessa heligheter från Gud.

Profetian är Gud budskap i tiden och genom att läsa den och se hur den går i uppfyllelse ser vi alltså att det är vår tid. Det är viktigt för det här är ingen tid när vi ska sova, nu måste vi vakna för snart kommer Jesus och vi ska får vår lön.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar